SNJEŽNA KRALJICA

Janica Kostelić na svojoj prvoj Olimpijadi vozila u kombinezonu BiH

Zanimljive detalje otkrio njen brat Ivica

Janica Kostelić: Pet puta bila prvakinja svijeta. AFP

Avaz Sport

5.1.2019

Jedna od najboljih skijašica u historiji, Hrvatica Janica Kostelić na svojim prvim Olimpijskim igrama 1998. godine u Naganu nastupala je u kombinezonu Bosne i Hercegovine. 

Ovu zanimljivu činjenicu nedavno je otkrio njen brat Ivica. Janica je tada kao šesnestogodišnjakinja. Bila je najmlađa alpska skijašica i uspjela je osvojiti osmo mjesto u kombinaciji, što je za Hrvatsku to bio najbolji rezultat u historiji. 

Tadašnja bh. skijašica Arijana Boras posudila je Janici kombinezon jer skijaši iz Hrvatske nisu imali olimpijske kombinezone. 

- Nevjerovatna stvar se desila na Olimpijadi u Naganu. Janica je vozila u kombinezonu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mi u to vrijeme nismo imali olimpijski kombinezon, a to je u skijanju veoma važno i moraš imati dobar kombinezon. Janici je Arijana Boras posudila svoj. To je njena prijateljica i skijašica iz Bosne i Hercegovine - otkrio je Ivica Kostelić.

Podsjetimo, u svojoj bogatoj skijaškoj karijeri Janica je osvojila četiri olimpijska zlata, dvije srebrene medalje, dok je u Svjetskom kupu osvojila tri "Velika globusa" i čak pet puta je bila prvakinja svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.