ODBOJKA

BiH u srijedu protiv Rumunki u Lukavcu odlučuje o plasmanu na EP

Prilika da u susretu s direktnim konkurentom ostvare historijski uspjeh

Reprezentacija BiH na trećem mjestu. Screenshot

Fena

7.1.2019

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Lukavcu protiv selekcije Rumunije igra odlučujući susret u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u četiri zemlje.

Izabranice selektora Gorana Nešića, nakon sjajne pobjede prije dva dana u Latviji nad domaćom selekcijom 3:0, te domaćeg poraza Rumunije od Španije 3:2, došle su u priliku da u susretu s direktnim konkurentom za drugo mjesto u grupi F ostvare historijski uspjeh i prvi put izbore učešće na jednom evropskom prvenstvu.

Prema riječima generalne sekretarke Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amile Obradović, bilo koja pobjeda nad Rumunkama naš tim vodi na EP.

- Nakon pobjede u Latviji atmosfera u našoj ekipi je odlična. Očekuje nas težak susret s Rumunkama, bit će veliki pritisak na naše djevojke i selektorku, ali pružila nam se velika prilika i nadamo se pozitivnom ishodu. Plasman na EP bio bi od velikog značaja za Odbojkaški savez i odbojku u BiH. Već duži niz godina se ulaže u žensku seniorsku reprezentaciju i naporno radi s našim najboljim odbojkašicama. Pozivamo sve navijače da nas u srijedu podrže u pokušaju da ostvarimo historijski uspjeh - kazala je Obradović.

Iako su bh. odbojkašice na početku kvalifikacija nakon preokreta savladale Rumunke u gostima 3:2, prema riječima Amile Obradović, radi se o kvalitetnoj ekipi koja na ranking listi Evropske odbojkaške konfederacije zauzima 18., dok je BiH na 29. mjestu.

Pred susrete posljednjeg, 6. kola kvalifikacija vodi selekcija Španije sa 11 bodova, druga je Rumunija s istim brojem bodova, treća je BiH s osam, dok je Latvija četvrta bez bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.