RUKOMET

Furiozna Njemačka na startu SP-a deklasirala selekciju Ujedinjene Koreje

Prva utakmica Mundijala

Avaz Sport

10.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva za rukometaše, u grupi A Njemačka je u Mercedes-Benz Areni u Berlinu deklasirala selekciju Ujedinjene Koreje rezultatom 30:19.

Prije samog početa utakmice, igrači Koreje, simbolično su se držali za ruke, a umjesto  himne, na razglasu je svirala korejska tradicionalna muzika. To je rješenje koje su pronašli članovi ove reprezentacije, kako bi svi bili sretni i zadovoljni.

Na početku samog meča, igralo se gol za gol, da bi u 10. minuti Nijemci imali plus tri, bilo 5:2. Korejci su dugo držali loptu u napadu, s previše pasivne igre, a Nijemci su vrebali s ubojitom kontrom. Korejci su grubo igrali i već u ranoj fazi mladi Kim je zbog žestokog udaranja protivnika rukom po glavi zaradio crveni karton. Igralo se dosta brzo i čvrsto, a Korejci su itekako iznenadili Nijemce sa svojim sposobnostima. 

Ipak, u 20. minuti Nijemci su imali pet golova viška, bilo je 11:6, a Korejci nisu mogli fizički parirati domaćinu. Na odmor se otišlo sa prednošću Njemačke od sedam golova razlike (17:10). 

Furiozna Njemačka nastavila je da rešeta mrežu Korejaca i u drugom poluvremenu. Prednost domaćina je sve više i više rasla, Korejci nisu imali ideju kako se suprotstaviti moćnim Nijemcima. Nijemci su najopasniji bili s krila, pogađali su sve što su mogli. Rezultat je na kraju glasio 30:19. Bez obzira na ovaj ubjedljiv poraz, Korejci su pokazali jednu hrabrost na današnjoj utakmici. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.