MUNDIJAL 2019.

Hrvatska u finišu slomila otpor Islanda, bez pobjednika u drami između Srbije i Rusije

Mečevi u grupama A, B, C i D

SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Island. AFP

Avaz Sport

11.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Drugi dan Svjetskog prvenstva u rukomotu, donio je nekoliko zanimljivih okršaja. Hrvatska je u jednom od derbija u okviru grupe B savladala Island rezultatom 31:27.

Na početku meča igralo se dosta brzo i gol za gol. Niti jedna selekcija nije se fokusirala na odbranu svog gola."Kauboji" su prvo vodstvo imali kod rezultata 7:6 u  11. minuti, ali su Islanđani ekspresno izjednačili i ponovo došli u vodstvo. U 19. minuti prvi put Island je imao plus dva, bilo je 12:10. Islanđani su tri gola viška imali u 25. minuti (14:11), no Hrvati su se uspjeli brzo vratiti u utakmicu. "Kauboji su" u finišu napravili seriju 5:0 i na poluvrijeme otišli s dva gola prednosti 16:14.

Island je u drugom dijelu zaigrao mnogo  bolje i u 43. minuti uspjeli su da poravnaju rezultat na 22:22. Minutu kasnije, Islanđani su ponovo došli u vodstvo od 23:22 i uspjevali su kontrolirati rezultat. Hrvati su u 50. minuti izjednačili na 26:16, a tri minute kasnije i došli u vodstvo, bilo je 27:26. Dramatičan finiš meča pripao je "Kaubojima", koji su ubacili u veću brzinu i zasluženo slavili veliku pobjedu. 

U grupi A u dramatičnom meču Srbija i Rusija su remizirali odigravši 30:30.

Srbija je dosta dobro otvorila meč, iako su u ranoj fazi utakmice Rusima dosuđena čak tri sedmerca. Srbijanci su lijepo igrali u fazi napada, a u jednom trenutku su postigli pogodak sa dva igrača manje (5:3). U nastavku se igralo gol za gol, a Rusi su prvi put do u vodstvo došli u 24. minuti (14:13). Prvo poluvrijeme završeno je neriješenim rezultatom 16:16. 

I u nastavku se igralo dosta brzo. Srbija je došla vodstva, dok su Rusi promašivali u napadu. U 39. minuti Srbija je imala plus tri, bilo je 21:18. Ipak, mini serijom, Rusi su se uspjeli vratiti u meč i smanjiti vodstvo Srbije na samo gol prednosti 23:22. Rusi su bili dosta agresivniji u odbrani i pravili veliki broj faulova za devet metara. Deset minuta prije kraja, Srbija je imala gol prednosti 26:25. U egal završnici igralo se gol za gol i na kraju je meč završen bez pobjednika. 

U C grupi Austrija je deklasirala Saudijsku Arabiju rezultatom 29:22, dok su u grupi D  Mađarska i Argentina remizirale odigravši 25:25. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.