VISOKO

Toromanović neće biti jedino veliko pojačanje

Cilj je za 65. rođendan Bosne donijeti titulu rukometnog prvaka naše države

Toromanović s predsjednikom klupske Skupštine Babićem i trenerom Sirćom

Piše: N. S.

13.1.2019

Nakon najbolje polusezone u posljednjih 20 godina, u Visokom svi žive za rukomet. Cilj je za 65. rođendan Rukometnog kluba Bosna u Visoko donijeti titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Jesenji dio polusezone i prva pozicija na tabeli te utakmice u Visokom s direktnim konkurentima za najviši plasman garancija su da Bosna nakon dugog niza godina može do najviše pozicije u Premijer ligi BiH.

Ekipa u pogonu

I uprava kluba čini sve da se ekipa pripremi te ojača na deficitarnim pozicijama pred proljetne izazove. Tako je u Visoko stiglo i prvo veliko pojačanje. Riječ je o reprezentativcu BiH Muhamedu Toromanoviću, nekadašnjem pivotu sarajevske Bosne, danskog Koldinga i poljske Visle, koji u Visoko stiže iz drugoplasirane Gračanice.

- Toromanović je naše veliko pojačanje na poziciji pivota. U narednim danima u Visoko bi trebala stići još dva velika, ciljana pojačanja za pozicije na kojima smo deficitarni.

Tako će stručni štab na okupu imati sjajnu ekipu, koja sigurno može odbraniti prvo mjesto iz jesenjeg dijela, a nadamo se napasti i titulu prvaka BiH, o čemu u Visokom sanjamo već 20 godina - kazao nam je direktor kluba Adnan Delić.

Slijedi spektakl

Rukometaši Bosne već uveliko rade. U utorak je na rasporedu i prva pripremna utakmica.

U Visoko stiže jedna od najtrofejnijih ekipa regiona, Metaloplastika iz Šapca. Ovaj meč će biti i svečanog karaktera, jer će njime biti obilježen 65. rođendan RK Bosna.

- Ovo je prilika za ljubitelje rukometa da uživaju u spektaklu i nadam se da je ovo samo početak gostovanja velikih ekipa u Visokom. Kako smo najavili, naš cilj je povratak Bosne u vrh bh. rukometa, a samim tim i borbu za titulu, kao i regionalnu SEHA ligu - ističe direktor Delić.

Mimić u Vogošći

Rukometaši Bosne pripreme za nastavak sezone bi trebali obaviti u Visokom.  Za sada je klub napustio samo Mirza Mimić, koji se odlučio oprostiti od ekipe koja zauzima prvu poziciju na tabeli i prijeći u redove rivala iz Vogošće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.