MUNDIJAL 2019.

Brazilu pripala drama protiv Srbije, "Orlovi" ostali bez šanse za plasman u narednu rundu

Treće kolo u grupama A, B, C i D

SP u rukometu: Brazil savladao Srbiju. AFP

Avaz Sport

14.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Rukometaši Brazila u dramatičnom meču u Berlinu pobijedili su Srbiju rezultatom 24:22, u trećem kolu grupe A Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Na otvaranju meča igralo se gol za gol i obje reprezentacije smjenjivale su se u vodstvu. U 10. minuti Brazilci su imali dva gola prednosti (5:3). Kako je utakmica odmicala, Brazilci su povećavali prednost. 

Srbijanci su u pojedinim trenucima meča igrali očajno i bez ideje. Pravili su previše grešaka, a napad im je bio slab. Ipak, uspjeli su Srbijanci da se vrate u igru, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 14:11.

I u nastavku su Brazilci čuvali tri gola prednosti, Srbijanci im nisu dozvoljavali da se odlijepe. U 49. minuti Brazilci su otišli na plus pet (18:13), međutim, "Orlovi" su se ekspresno ponovo vratili u igru, postigli su dva brza gola iz kontre, što im je bilo i najjače oružje u ovom meču. 

U 56. minuti Srbijanci su prišli na minus jedan (22:21). Međutim, "Orlovi" do kraja nisu uspjeli da naprave preokret, pa su tako Brazilci slavili važnu pobjedu.

U grupi B Island je deklasirao Bahrein rezultatom 36:18. Tunis je slavio pobjedu nad Čileom u grupi C rezultatom 36:30, dok je u grupi D Mađarska savladala Katar 32:26.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.