MUNDIJAL 2019.

Hrvatska u balkanskom derbiju deklasirala Makedoniju, Norveška uvjerljiva protiv Austrije

"Kauboji" slavili važnu pobjedu

SP u rukometu: Hrvatska savladala Makedoniju. AFP

Avaz Sport

14.1.2019

Hrvatska je u Minhenu u balkanskom derbiju deklasirala Makedoniju rezultatom 31:22 u utakmici trećeg kola grupe B Svjetskog rukometnog prvenstva.

Na početku meča igralo se gol za gol i niti jedna reprezentacija nije uspjela da napravi osjetnu razliku. Makedonci su bili najopasniji s krilnih pozicija, dok su se "Kauboji" oslanjali na vanjski šut. Prvi put na meču, Hrvati su imali u 15. minuti tri gola prednosti (7:4), no Makedonci nisu dozvoljavali da se odlijepe. Međutim, kako je vrijeme odmicalo "Kauboji" su ubacili u brzinu više i na odmor otišli s prednošću od pet golova razlike, bilo je 16:11.

Makedonija je imala prvi napad u nastavku. Međutim, Filip Lazarov je pogriješio, a Marin Šego pogodio s gola na gol za velikih šest golova prednosti Hrvatske. Makedonci su nakon toga uspjeli da smanje zaostatak, no Hrvati su čuvali osjetnu razliku od četiri-pet golova i na kraju slavili visoku pobjedu. 

U grupi A nakon velike borbe Njemačka i Rusija remizirale su odigravši 22:22, dok je u grupi D Egipat teškom mukom savladao Argentinu s 22:20. U grupi C Norveška je uvjerljivo porazila Austriju s 34:24.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.