MUNDIJAL 2019.

Njemačka prejaka za Srbiju, bolan kraj za Lazarova i društvo

Mečevi posljednjeg kola grupne faze

Avaz Sport

17.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Njemačka je u posljednjem kolu grupe A Svjetskog rukometnog prvenstva deklasirala Srbiju rezultatom 31:23.

Srbija je dobro otvorila meč i imala gol prednosti u nekoliko navrata, no u 8. minuti Nijemci su došli do preokreta (5:4). Nakon toga igralo se gol za gol i niti jedna selekcija nije uspijevala da se odlijepi. Ipak, u finišu prvog dijela Nijemci su ubacili u brzinu više i na odmor otišli s prednošću od četiri gola razlike (16:12).

I u nastavku su Nijemci čuvali prednost od tri-četiri gola razlike. U 42. minuti Njemačka je prvi put imala pet golova prednosti (20:15). Nakon toga, "Orlovi" su potpuno izgubili priključak, dok su "Panceri" bili nezaustavljivi i na kraju zasluženo ostvarili veliku pobjedu. 

Ranije danas Brazil je pokazao nadmoć i savladao Južnu Koreju 35:26.

U grupi B Bahrein je iznenadio Japan u samoj završnici susreta te slavio 23:22, dok je Island u direktnom okršaju za plasman u drugi krug bio bolji od Makedonije rezultatom 24:22. Tako su Lazarov (Kiril Lazarov) i društvo doživjeli bolan kraj i ostali bez drugog kruga takmičenja. 

Čile je u direktnom okršaju izbjegao posljednje mjesto u grupi C te ga prepustio poraženoj Saudijskoj Arabiji (32:27), a u istoj grupi Tunis je savladao Austriju 32:27.

U grupi D Egipat je prošao u drugi krug pobjedom protiv Angole 33:28, dok je Katar upisao minimalan trijumf protiv Argentine 26:25.

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.