TALENTI

Adna i Isabela uživaju i nižu uspjehe u kraljici sportova

Članice atletskog kluba Sarajevo čekaju poziv u reprezentaciju BiH

Adna i Isabela: Mlade nade bh. atletike. Privatni album

Jasmin Alibegović

18.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Bosni i Hercegovini iz godine u godinu atletika postaje sve popularniji sport među mlađim naraštajima. Atletski klub Sarajevo broji preko 350 članova, a jedne od onih koje uživaju i nižu uspjehe u kraljici sportova su i mlade nade Adna Čomor i Isabela Ćemo. Adna koja je sprinter i skakač ima 14 godina, a atletikom se bavi već četiri godine, dok Isabela koja je sprinter ima 13 godina, i već tri godine trenira ovaj sport.  

Ljubav prema kraljici sportova kod ove dvije djevojčice javila se još u djetinjstvu, a mlade nade bh. atletike iza sebe već imaju značajne rezultate i uspjehe.

- Svaki uspjeh je poseban, i svaka medalja ima svoju priču i svoj trud. Od dosadašnjih uspjeha izdvojila bih Međunarodni atletski miting u Splitu gdje sam osvojila 2. mjesto u skoku u dalj, kao i školski ateltski kup Sarajevo kada sam postala prvakinja Kantona Sarajevo - kaže Adna, kojoj je cilj da se što duže zadrži u ovom sportu, ali i da predstavlja svoju državu na nekom velikom takmičenju.

Adna je također nastupala i na Međunarodnom atletkom mitingu u Makarskoj gdje je bila prva na 400 m, a bila je članica tima štafetne trke 4x100m kada je sa svojim timom postala prvakinja BIH za djevojčice.

Isabela je svoje prvo iskustvo na stazi imala u Banjoj Luci kada je na utrci 100 m osvojila 5. mjesto, a s novim tamičenjima ljubav prema kraljici sportova je rasla.

- Moja najdraža medalja je prva koju sam osvojila na prvenstvu BiH gdje sam osvojila 1. mjesto na 100 m, tad sam shvatila da mogu postići ono što želim. Također istakla bih i Jadranske susrete gdje sam osvojila srebrenu medalju s vršnjacima iz pet država - ponosno ističe Isabela.

Trener Muhamed Fisović zadovoljan je rezultatima i uspjesima ove dvije djevojčice, te se nada da će uskoro dobiti poziv u reperezentaciju BiH.

- Samim tim da su one obje još djevojčice, naravno da mogu biti zadovoljan njihovim uspjehom. Od ove sezone očekujem obaranje normi za velika takmičenja i da dobiju poziv u reprezentaciju BiH – kaže Fisović.

Trener u atletskom klubu Sarajevo potom se osvrnuo i na bh. atletsku scenu.

- Što se tiče kluba mi želimo postati prvaci BiH u svim kategorijama, te tako ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Samim tim što je Amel Tuka osvojio medalju na Svjetskom prvenstvu, atletika u BiH je dobila na popularizaciji i došla na veći nivo – smatra Fisović, koji dodaje da sve više roditelja učlanjuje svoju djecu u atletske klubove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.