MUNDIJAL 2019.

Brazil pobijedio Hrvatsku, Mađarska bez problema savladala Tunis

Drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva

SP u rukometu: Brazil savladao Hrvatsku. AFP

Avaz Sport

20.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Brazil je u Kelnu u okviru grupe 1 drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu pobijedio Hrvatsku rezultatom 29:26.

Brazilci su fenomenalno ušli u utakmicu, Hrvati su dosta griješili u napadu. Nakon deset minuta Brazil je imao četiri gola prednosti (7:3). U nastavku su Brazilci čuvali četiri-pet golova razlike. Odbrana "Kauboja" kao da nije postojala, a katastrofe su ih spašavali bljeskovi pojedinaca. Brazilci su bili nevjerovatno efikasni i većinu svojih šuteva su pretvorili u golove, te na poluvremenu imali četiri gola prednosti (17:13). 

Brazilci se nisu zaustavljali ni u drugom poluvremenu, a u nekoliko navrata su imali i šest golova prednosti. U posljednih deset minuta meča Hrvatska je ušla s pet golova zaostatka (26:21). Ipak, "Kauboji" se nisu predavali, a pet minuta prije kraja imali su samo dva gola zaostatka (27:25), no do potpunog preokreta nisu imali snage i Brazilci su slavili veliku pobjedu. 

Mađarska je u grupi 2 savladala Tunis rezultatom 26:22. 

Na početku meča igralo se gol za gol i niti jedna selekcija nije uspjevala da se odlijepi. Kako je vrijeme odmicalo, Mađari su na momente imali i tri gola prednosti, ali su na odmor ipak otišli s dva gola prednosti (16:14).

U nastavku su Mađari zaigrali još agresivnije i prvi put u 40. minuti imali pet golova prednosi (21:16). Mađari su igrali fantastično u napadu i nastavili su da rešetaju mrežu nemoćnih Tunižana, te su na kraju slavili zasluženu pobjedu. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.