RUKOMET

Danske sudije: Oštetili smo Hrvatsku i zato nismo spavali

Lino Červar ih nazvao amaterima

Gjerding: Dosudio pogrešnu odluku. Twitter

index.hr

22.1.2019

Ne stišavaju se reakcije nakon sinoćnje utakmice između Njemačke i Hrvatske. Njemačka je pobjedom otišla u polufinale, a sa turnira izbacila Hrvatsku. 

Lino Červar i dan poslije tijesnog poraza od Njemačke 22:21 sije bijes zbog danskih sudija Madsa Hansena i Martina Gjedinga. 

Nazvao ih je amaterima te poručio kako ih treba pritvoriti jer su svojim odlukama izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje.

Kod rezultata 21:20 za Njemačku Karačiću je dosuđeno probijanje u duelu s Videom (Wiede). To je dosudio Gjeding koji je danas govorio za dansku televiziju.

- Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da odbranbeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio - rekao je danski sudija.

Kaže da se baš i nije odmorio nakon utakmice.

- Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu ekipu i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška - dodao je Gjeding

Hansen je govorio o pritisku koji njihov posao nosi.

- Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi sudije moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto - dodao je Hansen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.