MUNDIJAL 2019.

Rukometni klasiko: Danska i Francuska u borbi za finale Svjetskog prvenstva

Meč u Hamburgu igra se od 17.30 sati

EP 2018: Francuzima pripao meč za treće mjesto. Twitter

Avaz Sport

25.1.2019

Prvo polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva na rasporedu je večeras, a u rukometnom klasiku snage će odmjeriti Danska i Francuska. U finalu prije finala sastaju se dvije zaista fantastične selekcije koje su i proglašene za najveće favorite, ali će neko biti silno razočaran.

Prema MOZZART kladionici, Danci su favoriti u ovom velikom okršaju. Kvota na pobjedu Danaca je 2,00, dok je kvota na trijumf Francuske malo viša i iznosi 2,10.

Danska je do sada igrala sjajno i upisala je svih osam pobjeda, pa je to možda i ona nijansa koja bi mogla presudno da utječe na njihovo samopouzdanje na ovoj utakmici.

S druge strane, Francuska je ipak pokazala slabosti i poražena je od Hrvatske za kraj grupne faze, ali su Francuzi ranije imali osigurano polufinale. 

Ove selekcije protekle godine sastajale su se čak pet puta, a nešto više razloga za optimizam može se pripisati "Trikolorima"  kojima je pripao meč za treće mjesto na prošlogodišnjem EP (32:29). Meč u Hamburgu igra se od 17.30 sati.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.