OSTALI SPORTOVI

Kajtaz se vratila u rodni Mostar i potpisala ugovor sa KVS Orka

Njen krajni cilj bit će odlazak na Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

Sportski savez grada Mostara: Kajtaz potpisala ugovor s KVS Orka. Avaz

Avaz Sport

30.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz danas je u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara potpisala ugovor o pristupu Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara.

Tako se nakon godišnje epizode u zagrebačkoj Mladosti, mlada Mostarka odlučila vratiti u rodni grad. 

- Bolji uvjeti u Zagrebu pridonijeli su mom razvoju i dobrim rezultatima, od kojih ističem polufinale Evropskog prvenstva u Glazgovu, gdje sam otplivala 100 metara delfin ispod minute. Plivala sam i na Svjetskom prvenstvu u Kini, Mediteranskim igrama, a najdraža mi je isplivana norma za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Koreji - rekla je Kajtaz na današnjoj pres-konferenciji. 

Aminin krajni cilj bit će odlazak na Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, gdje namjerava nastupiti u dvije discipline 100 i 200 metara delfin.  

Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara, istakao je kako je velika čast i zadovoljstvo da je Kajtaz postala članica ovog mostarskog kluba. 

Želim nas sve podsjetiti da je Amina Kajtaz iz mostarskog bazena otišla na Olimpijske igre prije tri godine i ona je najizgledniji kandidat za nastup na narednim igrama, jer ima ispunjenu B normu - rekao je Đedović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.