OSTALI SPORTOVI

Lejla Tanović otvara sezonu etapnom utrkom u Španiji

Nastupat će u paru sa španskom vozačicom Roko Del Alba Garsijom Martinez

Tanović: Desetorostruka državna prvakinja. MTB reprezentacija BiH

Avaz Sport

31.1.2019

Desetorostruka državna prvakinja i trostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović te takmičarka profesionalnog Bruhula rejsing tima sezonu započinje u Španiji na etapnoj utrci UCI S2 Kosta Blanka. Lejla će na utrci nastupati u paru sa španskom vozačicom Roko Del Alba Garsijom Martinez (Rocio Del Alba Garcia Martinez), koja nastupa za profesionalni BH Templo tim. 

Utrka se vozi u četiri etape dužine od oko šezdeset kilometara dnevno po zahtjevnim tehničkim terenima dok takmičari u parovima tokom utrke ne smiju biti udaljeni više od dvije minute. Kako je riječ o UCI utrci, takmičari se bore za bodove kojima ostvaruju Olimpijsku normu i napreduju na svjetskoj rang-listi.  

- Vožnja u paru je sasvim novo iskustvo za Lejlu, međutim očekujemo veoma dobru saradnju sa španskom takmičarkom i vjerujem da mogu pomagati jedna drugoj tokom četiri dana utrkivanja. I ako Lejla nikada do sada nije startala sezonu ovako rano, ova utrka će biti veoma dobra priprema i trening za najbitnije utrke koje nas očekuju tokom ove sezone - rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Nakon etapne utrke Lejla će nastaviti sa zimskim trening kampom dok je naredna utrka za našu takmičarku HC kategorija krajem februara u španskom Banjolesu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.