OSTALI SPORTOVI

Vogošćani s pet golova razlike pobijedili Gračanlije

Revanš za sedam dana

E. Muračević

2.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Rukomerni klub Vogošća Poljine Hills uspio je večeras u Vogošći, u prvoj utakmici četvrtfinala rukometnog Kupa BiH, rezultatom 30:25, savladati ekipu Gračanice, te tako steći minimalnu prednost pred revanš za sedam dana u Gračanici u okviru kojeg bi trebali osigurati plasman u polufinale.  

Od prve minute igre, kada su golom Benjamina Čičkušća poveli sa jednim glom razlike, vogošćanski rukometaši nisu dozvoljavali razigranim i dobro uigranim Gračanlijama da dođu do sebe i rezultat okrenu u svoju korist. 

Samo u jednom trenutku, u drugom minutu igre, kod 1:1 rezultat je bio izjednačen. Tokom cijelog poluvremena Vogošćani su, bez većih poteškoća, održavali svoju prednost od četiri-pet, a na trenutke i sedam golova razlike tako da su, zasluženo, sa rezultatom 14:7 otišli na odmor. 

Ni u drugom poluvremenu nije bilo značajnijih promjena. Do 50 minute igre Vogošćani su, znalački, održavali svoj prednost od sedam-osam golova razlike. Pred kraj utakmice ponestalo im je snage te su gosti počeli „topiti“ njihovu prednost. Međutim, to Vogošćane nije spriječilo da utakmicu rezultatom 30:25 okončaju u svoju korist.

Najefikasniji u redovima domaćih rukometaša bio je Benjamin Čičkušić sa osam golova, a u ekipi gostiju Dino Hamidović koji je 13 puta zatresao mrežu Vogošćana. Jedan od junaka utakmice je i Damir Efendić, golman Vogošćana koji je zabilježio 14 odbrana. 

Kasim Kamenica, trener Rukometmnog kluba „Vogošća Poljine Hills“ nije zadovoljan učinkom svoj ekipe.

- Pobijediti s pet golova razlike ekipu koja je prva na tabeli rukometne Premijer lige BiH imponuje. Međutim, moram reći da krajnjim rezultatom nisam zadovoljan obzirom na njegovo kretanje tokom same utakmice. Imali smo poluvrijeme sa sedam golova razlike u svoju korist i sve do 50 minute utakmice igrali smo odlično. Pred kraj nam je ponestalo koncetracije. Pali smo u individualnim zadacima. Istina, protivnik je nezgodan, zna se brzo kretati po terenu i jednostavno su nezaustavljivi. To je jaka i uigrana ekipa sastavljna od igrača koji, u istom sastavu, igraju zajedno već dvije-tri godine. Pet golova razlike u našu korist u ovoj utakmici je mala nagrada za sve ono što smo dali na terenu. Doduše, ovo je prvo poluvrijeme. Za sedam dana u revanš utakmici pokušat ćemo ispraviti greške te opet nadigrati Gračanlije - kaže Kasim Kamenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.