SPORT

Medalje na EYOF-u predstavljaju stiliziranu grudvu snijega

Specijalni dizajn

Fena

Fena

5.2.2019

Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. će u BiH okupiti oko 1.500 učesnika iz 46 država.

Svako takmičenje, uz učesnike, obilježi i prigodna medalja, koja je ovaj put specijalno dizajnirana za potrebe EYOF-a 2019. Na unikatnom dizajnerskom rješenju je radila dizajnerica Saira Imamović.

Kako je i maskota Igara Grudvi (Groodvy) stilizirana grudva snijega tako je i medalja nepravilnog oblika te predstavlja stiliziranu grudvu koja sa obje strane ima gravirane oznake EYOF-a.

Medalja svojim nepravilnim oblikom predstavlja mladost, dinamiku i strast prema sportu. Sigurno da će medalje obilježiti pobjednike, ali i biti trajni simbol i poklon EYOF-a 2019.

Saira Imamović kaže da joj je predstavljalo izazov, ali i čast da za ovako veliki događaj dizajnira nešto što je trajni simbol Igara.

- Tehničko rješenje bilo je teško provesti u dijelo, ali uz veliki napor i trud, uspjeli smo dobiti unikatne i upečatljive medalje. Veliku zahvalnost dugujem Nadiru Heriću, koji je pomogao u samom procesu izrade tehničkog rješenja - rekla je Imamović.

Nada se da će medalje biti upamćene i kao uspomena na sportski događaj, najveći poslije Olimpijskih igara 1984.

Tokom EYOF-a ceremonije svečanog dodjeljivanja medalja svakodnevno će biti organizirane od 19.30 sati na posebno izgrađenom podiju na prostoru između hotela "Hills" i Teremalne rivijere na Ilidži.

EYOF 2019 . će biti održan od 9. do 16. februara.

"Plamen mira" bit će upaljen 10. februara na ceremoniji otvorenja na stadionu "Asim Ferhatović Hase".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.