RUKOMET

U Kataru sam imao vojni ugovor

Igrao sam pet godina za armijski klub

Velić: Vratio se u Krivaju iz Zavidovića. RK Krivaja

I. ISOVIĆ

12.2.2019

Deni Velić (29), bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon desetak godina, ponovo je u dresu matične Krivaje.

Igračku karijeru počeo je u Zavidovićima, a zatim je nastavio u vječno drugom hrvatskom prvoligašu, klubu iz Našica. S uspjehom je igrao i u Aziji, gdje je stekao i status reprezentativca Katara.

Zdrava porodica

- Kao da sam jučer otišao. A svega mi se desilo u životu. Dobro sam, imam zdravu porodicu i opet sam u svom gradu i našoj državi – kaže Velić.

Naš sagovornik sedam godina je proveo u Kataru.

- Igrao sam pet godina za armijski klub El-Kijada i dvije godine za El-Rajan. Uz mene su igrali Danijel Šarić, Damir Doborac, Sergej Rutenka, Isak Omerčević i drugi. Bio sam pod vojnim ugovorom, plus ugovor s klubom dvije godine.

Tih godina sam igrao i za njihovu reprezentaciju. Osvojili smo Prvenstvo Azije i kroz kvalifikacije igrali na Olimpijskim igrama. Nažalost, zbog povrede nisam mogao nastupiti u Brazilu – ističe Velić.

Prema njegovim riječima, rukomet više nije u centru pažnje, primat je preuzeo nogomet.

Šest mjeseci

- Ma, država se okrenula nogometu. Sve su podredili toj 2022. godini i Svjetskom prvenstvu. Trebao sam se prije pola godine vratiti, jer su srezali sve troškove. Više od hiljadu rukometaša, košarkaša, trenera raznih profila i fizioterapeuta je napustilo Katar – otkrio nam je Velić.

I onda je uslijedio povratak u Krivaju.

- Dugo sam pauzirao i, nakon svega, najteže mi je bilo neigranje. Reprezentacija BiH gostovala je nedavno u Kataru. Bio sam sa svima, pa i s našim Zavidovićaninom Bašom, Edinom Bašićem, koji me je nagovarao da ne prestajem igrati. Istovremeno me non-stop zvao i Grašak (Haris Galijašević, op. a.). Ja sam odlučio da se vratim u Krivaju. I sklopili smo džentlmenski ugovor na šest mjeseci – kazao je Velić.

Posao s nekretninama

Velić već ima planove nakon što završi karijeru.

- Solidno sam zaradio igrajući u Kataru. Trenutno sam u ugostiteljstvu, a planiram razviti i posao s nekretninama, stambeni biznis. Normalno, u Zavidovićima – rekao je Velić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.