NEVJEROVATNO

Njemački magazin: Šumaher je 50. rođendan slavio na Majorki, imamo i fotografije

Agencije

Avaz.ba

13.2.2019

Otkako je doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama krajem 2013. godine zbog koje je završio u komi, život Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) drži se u strogoj tajnosti. 

Legendarni vozač Formule 1 probudio se iz kome poslije šest mjeseci, u junu 2014., i otad u javnosti informacije o njegovom stanju izlaze na kapaljku. I ako se pojavi nešto o kultnom Nijemcu, njegov portparol uglavnom to ubrzo demantira, prenosi Index.hr.

Ali, časopis ''Bunte'', specijaliziran za praćenje poznatih osoba u Njemačkoj, ekskluzivno saznaje da je Šumaher svoj 50. rođendan, koji je proslavio 3. januara, proveo na španskom otoku Majorki.

On je otputovao u luku d'Andratks, gdje se nalazi njegova luksuzna vila koju je porodica Šumaher kupila u julu prošle godine, a ranije je imanje bilo u vlasništvu predsjednika Reala Florentina Pereza. Kako piše ''Bunte'', porodica je tamo helikopterom stigla već 20. decembra.

Na Majorki su dočekali Božić i Novu godinu, a navodno se Mihael i neko vrijeme sunčao na balkonu. Luka d'Andratks se nalazi u zatvorenoj zajednici u kojoj žive samo najbogatiji članovi društva, a pristup vanjskim osobama nije moguć. S porodicom Šumaher putovali su i brojni zaštitari, kao i osobe zadužene za brigu oko legendarnog Nijemca.

Časopis ''Bunte'' u svom printanom obliku najavio je i ekskluzivne fotografije Mihaela Šumahera s Majorke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.