USPJEH U štafetnim trčanjima

Članovi AK Sarajevo postavili tri juniorska državna rekorda

Otvoreno prvenstvo Srbije za mlađe juniore

Avaz Sport
19.02.2019 11:09

Članovi Atletskog kluba Sarajevo postavili su proteklog vikenda na otvorenom prvenstvu Srbije za mlađe juniore (uzrast 15 i 16 godina) u Beogradu tri državna dvoranska rekorda za mlađe kategorije u štafetnim trčanjima.

Predvođeni trenerima Muhamedom Fisovićem i Vahidom Kozić, u konkurenciji mlađih juniora Alan Lunja, Alen Odobašić, Mirza Kozić i Denin Lunja postavili su rekord u štafeti 4×200 metara u vremenu od 1:47,77. 

U istoj disciplini članice Atletskog kluba Sarajevo u sastavu Asija Frljak, Isabela Ćemo, Adna Čomor i Sara Fetić rezultatom 2:01,84 također su postavile novi državni rekord za tu kategoriju. 

S obzirom na to da su sve članice još u kategoriji djevojčica, ovo je istovremeno rekord za kategoriju djevojčica i mlađih juniorki.

Isti sastav ženske ekipe je nastupio i u štafeti 4×400, ali je zbog povrede pravila za dvoranska takmičenja diskvalificiran.

Treći rekord postavila je muška štafeta u sastavu Omar Karavdić, Alen Odobašić, Mirza Kozić i Denin Lunja, koji su štafetu 4×400 istrčali u vremenu novog rekorda Bosne i Hercegovine za mlađe juniore od 3:56,34.

Komentari

NA VRH