AMBICIJE

Almir Šahinpašić: Vrijeme je da trofej donesemo u Živinice

Imamo veoma dobru generaciju i dobar fond igrača

Šahinpašić: Osvježili smo Upravni odbor

R. Dž.

25.2.2019

Almir Šahinpašić je na nedavno održanoj izborno-izvještajnoj sjednici Skupštine Rukometnog kluba Konjuh iz Živinica ponovo izabran za predsjednika.

- Osvježili smo Upravni odbor novim, uglavnom mladim ljudima, bivšim rukometašima ili uspješnim mlađim privrednicima i formirali novi Nadzorni odbor i time stvorili pretpostavke za bolje funkcioniranje Konjuha u naredne četiri godine.

Usvojili smo i srednjoročni plan razvoja kluba, s ciljevima koje trebamo realizirati u narednom periodu – izjavio je Šahinpašić.

Od formiranja Premijer lige BiH Konjuh je standardan član elitnog ranga, a uz Izviđač iz Ljubuškog i Borac iz Banje Luke nikada nije napustio „društvo najboljih“. Živiničani su dva puta bili viceprvaci Bosne i Hercegovine, nekoliko puta učesnici finalnog turnira Kupa BiH... No, još su bez trofeja.

- Valjda je sada došlo vrijeme da jednu titulu donesemo u Živinice. Imamo veoma dobru generaciju i dobar fond igrača, izvanredan spoj iskusnih i mladih rukometaša i izuzetan spoj tzv. domaćih i stranih. Uz njih, izuzetno smo zadovoljni trenerom Tonijem Čolinom – istakao je Šahinpašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.