SPORT I NAUKA

FASTO i Zavod sa sportsku medicinu KS potpisali sporazum o saradnji

G. Š.

28.2.2019

Fakultet za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu i JU Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo potpisali su sporazum o saradnji koji su verifikovali dekan Fakulteta prof.dr. Haris Alić i direktor JU „Zavoda za sportsku medicinu“ prof.dr. Adnan Hadžimuratović.

- Činom potpisivanja ozvaničen je početak saradnje u oblastima u kojima djeluju ove dvije institucije, rekao je Hadžimuratović, koji je u svom obraćanju istakao bliskost djelovanja ovih institucija, te raniju saradnju koja je postojala između Fakulteta i Zavoda.

Također je naveo važnost zajedničkog pristupa u dijagnostikovanju stanja sportista, analize rezultata te zajedničkih planova kada je u pitanju podrška sportskog sistema u Kantonu Sarajevo i šire.

Dekan Alić je naveo namjere Fakulteta da bude na raspolaganju za sve značajne projekte, te za saradnju sa srodnim institucijama, kako bi se zajedničim djelovanjem iskoristili materijalni resursi, stručni i naučni potencijali s ciljem prevazilaženja problema u školskom i sportskom sistemu, te unapređenju istog.

- Generalno, važnost saradnje ove dvije institucije će se manifestovati u praksi kroz projektno djelovanje, testiranje, mjerenje i evaluaciju, planiranje i programiranje specifičnih procesa, razmjenu kadrova; saradnju i društveno djelovanje, edukaciju, organizacija seminara, konferencija i naučnoistraživačkih radionica, piše u saopćenju FASTO-a .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.