PREMIJER LIGA

Rukometni klub Goražde najavio žalbu na drastične kazne nakon susreta s Lokomotivom

Sportska dvorana „Mirsad Hurić“ suspendirana je na tri utakmice

Sportska dvorana Goražde. Al. B.

Al. B.

8.3.2019

MRK Goražde najavljuje žalbu drugostepenoj komisiji na odluku komesara takmičenja Zdenka Alpeze, koji je, kako tvrde, nakon susreta s Lokomotivom, ovom klubu izrekao kazne koje su do sada nezabilježene u bh. rukometu. 

Prema riječima predsjednika kluba Zafira Kajevića, naknadno će biti razmotrene i druge korake, pa i mogućnosti za podnošenje krivičnih prijava protiv osoba zbog širenja kleveta i dezinformacija kojima je nanesena šteta klubu. 

Podsjetimo, nakon utakmice 15. kola Premijer lige BiH, analizom je utvrđeno da je meč navodno produžen za 7,81 sekundu i da je u tom vremenu Goražde postiglo gol koji mu je donio pobjedu od 24:23 protiv gostiju iz Brčkog. 

Komesar takmičenja poništio je utakmicu, Sportska dvorana „Mirsad Hurić“ suspendirana je na tri utakmice, a domaćini moraju platiti kaznu od 500 KM. Trener Lokomotive Žikica Milosavljević je, zbog učešća u incidentu na kraju susreta, suspendiran na 14 mjeseci, mjerilac vremena Elvir Bijedić na šest, a zapisničar Semir Mirvić na tri mjeseca, dok je delegat meča Damir Gadžo izbrisan s liste delegata.  

– Cijela rukometna javnost zgrožena je ovim drakonskim kaznama. Kažnjeni smo zbog navodnog produženja utakmice, iako mi s delegatima, zapisničarima i mjeriocima vremena nemamo ništa, ali i zbog incidenta koje je izazvala protivnička ekipa. 

Odluke o kaznama nam nisu ni dostavljene, već su samo objavljene u ''Službenom glasniku''. Tražit ćemo svaku odluku pojedinačno i dokaze na osnovu kojih su donesene te da drugostepena komisija pogleda snimak iz dvorane. Trener Lokomotive je udario delegata, žaleći se da je susret neregularno produžen. 

Ako su bili nezadovoljni, mogli su doći u kancelariju i napisati žalbu, kao što su je i napisali kasnije – ističe Kajević.

On dodaje da je incident kod zapisničkog stola izazvao revolt domaćih navijača koji su stali u odbranu službenih osoba, ali da niko osim redara nije ušao na teren. 

S obzirom na to da najavljena žalba ne odlaže izvršenje odluka, Goražde će naredni susret Premijer lige s ekipom Maglaja u nedjelju odigrati u Višegradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.