USPJEH

Tarik Omeragić zauzeo 38. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Sofiji

U trkama na 1.500 m i 500 m za nekoliko sekundi popravio najbolja lična vremena

Tarik Omeragić: Vidan napredak. Savez klizačkih sportova BiH

Fena

10.3.2019

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 8. do 10. ovog mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska). S njim je u Bugarskoj bio je i njegov trener Nihad Bašić.

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, koji su prije Sofije ispunili zadanu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definiranu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), bh. reprezentativac u trci na 1000 m zauzeo je 38. mjesto, a u trkama na 1.500 m i 500 m za nekoliko sekundi popravio je najbolja lična vremena.

Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i takmičenje s najboljim brzoklizačima svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog značajan budžet za pripreme i nastupe, s cijelim pratećim timom, dok bh. reprezentativac, osim pomoći Saveza, nije imao ništa od toga, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH. 

Kako se navodi u saopćenju, u Savezu su zadovoljni nastupom bh. reprezentativca, kod kojeg se, obaranjem ličnih vremena u svim disciplinama, osjeti vidan napredak, a posebno su zadovoljni načinom kojim predstavlja BiH u svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.