PRIZNANJA Manifestacija održana u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta

Mesud Pezer i Lejla Begić najbolji sportisti grada Zenice u 2018. godini

Nagradu za najboljeg trenera dobio Elvir Krehmić

D. J.
14.03.2019 20:04

Nakon godinu pauze, Sportski savez Grada Zenice organizirao je manifestaciju “Izbor sportiste grada Zenica 2018” u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta. 

Žiri je na osnovu pristiglih aplikacija iz sportskih klubova i organizacija izabrao najuspješnije sportiste i sportistkinje u 13 kategorija. Mesud Pezer (Atletski klub Zenica) i Lejla Begić (Karate klub Internacional) su dobitnici priznanja za najuspješnijeg seniora i seniorku.  

Najbolji sportisti u invalidskom sportu su Fadil Smajić i Zerina Skomorac. Najbolji juniori u individualnim sportovima su Maid Redžić i Mediha Salkić, dok je Anes Podojak dobitnik priznanja za najboljeg juniora u kolektivnim sportovima. 

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Elvir Krehmić, dok je Atletski klub Zenica proglašen najboljim sportskim kolektivom.

Posebna pažnja ove godine data je kategoriji sportske nade u kojoj je dodijeljeno 12 priznanja, devet sportskih radnika je dobilo posebna priznanja. Organizacioni odbor je dodijelio i priznanje za sportski događaj godine u Zenici u 2018. godini „Balkanske igre u stonom tenisu“, dobitnik priznanja za životno djelo je Zdenko Mileusnić.

Komentari

NA VRH