RUKOMET

Borac na teškom ispitu u Rumuniji

Dobro je to što su oni sigurni u svoju pobjedu, to može da bude mač sa dvije oštrice, kaže Mikić

Banjalučane očekuje težak evropski duel

S. K.

23.3.2019

Rukometaši banjalučkog Borca odigrat će danas u Bukureštu (16.30 sati po našem vremenu) prvu utakmicu četvrtfinala evropskog EHF Čelendž kupa protiv izuzetno teškog i zahtjevnog rivala, ekipe CSM Bukurešt, za koju nastupa i reprezentativac Bosne i Hercegovine Faruk Vražalić. Uvertiru za ovaj meč “Crveno-plavi” su imali u Gračanici, gdje su u derbiju 19. kola Premijer lige BiH poraženi od istoimenog domaćina (20:24).

- Poraz nije ostavio neki veći trag na psihi igrača, ali jeste kad su u pitanju povrede. U Gračanici je naš najiskusniji igrač Dejan Unčanin dobio jak udarac u koljeno, a na povredu se žali i Goran Daničić. Da stvar bude još gora, povrijedio se i mladi Marko Lukić, koji nije ni otputovao u Bukurešt - kaže trener Borca Mirko Mikić.

Što se tiče šansi na meču u Rumuniji, Mikić tvrdi kako njihova leži u mnogo većem motivu, s kojim Banjalučani ulaze u ovu utakmicu.

- Dobro je to što su oni sigurni u svoju pobjedu, što može da bude mač sa dvije oštrice, jer mi imamo veliki motiv da se dokažemo. Bukurešt je u dobroj formi, uvezali su četiri uzastopne pobjede, posljednju na teškom gostovanju kod Baja Mare. Veliki su favoriti u ovom dvoboju - zaključio je Mikić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.