RUKOMET

Bilal Šuman okupio reprezentativce: Teži smo od Finske

Avaz.ba

8.4.2019

S prvog treninga reprezentacije BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Rukometna reprezentacija BiH za tri dana nastavit će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. Protivnik izabranicima Bilala Šumana bit će Finska. Tri dana poslije istu reprezentaciju dočekat ćemo u Tuzli. Šuman je u velikim problemima zbog povrijeđenih igrača.

- Ostaje žal za momcima koji ne mogu igrati, naravno. To su sve standardni reprezentativci koji nam mnogo znače... Ali mi nemamo vremena da žalimo, okrećemo se ovim momcima koji jesu tu. Oni sigurno imaju kvalitet i imaju tu motivaciju da nadoknade izostanke standardnih reprezentativaca. Što se povrijeđenih tiče, želimo im brz oporavak i nadam se da ćemo u junu imati kompletnu ekipu - istakao je Šuman.

Naš selektor svjestan je da je pred našom reprezentacijom neugodan zadatak, pa se u potpunosti u prethodnom periodu posvetio analizi protivnika.

- Odlično smo upoznati s Fincima, radi se o selekciji koja trči 60 minuta bez obzira na rezultat. Imat ćemo priliku vidjeti jedno lijevo krilo koje koristi mnogo lopti i jednog lijevog beka koji je kvalitetan igrač.

Međutim, mislim da možemo odigrati jaku odbranu s našim sjajnim golmanima. Ipak smo mi ekipa koja ima otprilike 150 kilograma više od selekcije Finske, fizički smo jači. Želimo odigrati jaku odbranu, a onda iz nje trčati, pokazati našu tranziciju. Mislim da smo kvalitetniji, preuzimamo ulogu favorita bez obzira na probleme s povredama - riječi su Šumana.

Osim BiH i Finske, u našoj grupi su još Češka i Bjelorusija. Nakon dva odigrana kola naša selekcija ima tri boda. Prve dvije reprezentacije u grupi izborit će nastup na EP.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.