RUKOMET

Kvalitetniji smo i jači od Finske

Na nama je da igramo smireno, s čvrstom odbranom, kako bismo dobili dosta čistih prilika za lagane golove, koje moramo iskoristiti, rekao je Terzić

Kvalifikacije možemo riješiti već u aprilu

Autor:N. C.

11.4.2019

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Finskoj igrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.  Meč se igra od 17.30 sati u YLE areni u Vanti. 

Uloga favorita

Bilal Šuman, selektor naših rukometaša, ne može računati na povrijeđene igrače Marina Vegara, Marka Tarabochiju, Ivana Karačića i Vladimira Vranješa. Prema MOZZART kladionici, naša reprrezentacija je favorit u ovom susretu. Kvota na pobjedu "Zmajeva" iznosi 1,50, na remi 8,50, dok se na trijumf domaćina nudi kvota od 3,19.

- Žalimo za ovim standardnim reprezentativcima, koji nam znače mnogo. No, okrećemo se ovim momcima, koji su tu, vjerujemo im, imaju kvalitet i motivaciju da nadoknade i ovaj nedostatak – kazao je Šuman te je izrazio nadu da će u junu imati kompletniji sastav za posljednja dva meča u kvalifikacijama, protiv Bjelorusije i Češke.

Šuman ističe da su Finci kvalitetna ekipa, koja se bori svih 60 minuta bez obzira na rezultat. Ipak, preuzeo je ulogu favorita.

– Fizički smo jači, mislim da smo i kvalitetniji i prihvatamo ulogu favorita. Znamo šta nam znači ovaj dvomeč, kvalifikacije možemo riješiti već u aprilu – dodao je Šuman.

Mirsad Terzić, naš iskusni lijevi i jedan od najboljih evropskih defanzivaca, vjeruje da će domaćini igrati brzo i atraktivno.

- Pokušat će da nas iznenade i postignu mnogo golova iz polukontre. Na nama je da igramo smireno, sa čvrstom odbranom, kako bismo golmanu Benjaminu Buriću pomogli da bude na svom nivou. Ako u tome uspijemo, dobit ćemo dosta čistih prilika za lagane golove, koje moramo iskoristiti – rekao je Terzić.

Revanš u Mejdanu 

U tom slučaju, uvjeren je Terzić, nećemo imati problema da slavimo u Vanti.  Drugi meč s Fincima rukometaši BiH igraju 14. aprila u tuzlanskom Mejdanu. 

Sastav BiH 

Šuman je u Finsku poveo 16 igrača, boje BiH branit će: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić (golmani), Tomislav Nuić (lijevo krilo), Srđan Predragović, Faruk Vražalić, Ibrahim Haseljić (desna krila), Senjamin Burić, Muhamed Toromanović (pivoti), Nikola Prce, Mirko Herceg, Igor Mandić, Dino Hamidović, Mirsad Terzić (lijevi bekovi), Marko Panić, Dejan Malinović (desni bekovi) i Josip Perić (srednji bek). 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu,uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.