RUKOMET

Selektor Srbije bijesan zbog remija sa Hrvatskom: Opet glupost

Ovo nije prvi put da se to događa, kazao je

Peruničić: Pun srdžbe

Avaz.ba

11.4.2019

Hrvatska i Srbija remizirale su 25:25 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Utakmica je odigrana u Štark Areni pred samo 5.000 gledalaca iako je najavljivano da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Favorizirana Hrvatska nije bila u svom elementu, a selektor Srbije Nenad Peruničić bio je jako razočaran nakon meča.

- Žalim. Mislim da smo bili bolji. Opet nezrelost, opet glupost mladih igrača, opet neispoštovana akcija, jer je tačno rečeno kome ide dodavanje - rekao je Peruničić pa nastavio:

- Ovo nije prvi put da se to događa. Oni moraju biti mirni u glavi, razumjeti što znači odgovornost. Gradili su rezultat cijelu utakmicu, mnogo je energije potrošeno... Bili smo stegnuti i nikako nismo mogli opustiti se. Moramo da malo više vjerujemo u neke stvari.

Na kraju je čestitao Lini Červaru i reprezentaciji Hrvatske:

- Bilo je jako teško igrati protiv ekipe koja ima jasan sistem i koja je dugo zajedno. Imali smo tehničke greške... To je neuigranost. Krivo mi je... Zahvalio bih se divnim ljudima koji su danas došli podržati nas. Čestitam i mojim momcima, pokazali su veliko srce, ali protiv ovakvih protivnika to nije dovoljno - zaključio je Peruničić.

Uzvratna utakmica igra se na zadarskom Višnjiku u nedjelju, 14. aprila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.