NAKON POBJEDE U FINSKOJ "Zmajevi" se danas vratili u Sarajevo

Rukometna reprezentacija BiH poslijepodne stiže u Tuzlu

U 18:30 sati zakazan prvi od dva planirana treninga u dvorani Mejdan

Fena
12.04.2019 13:46

Rukometni "Zmajevi": U nedjelju ih očekuje novi okršaj protiv Finske

Foto: Facebook

Nakon pobjede protiv Finske u 3. kolu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, rukometna reprezentacija BiH danas se vratila u Sarajevo, odakle će vrlo brzo krenuti za Tuzlu.

U Rukometnom savezu Tuzlanskog kantona kazali su da se dolazak reprezentacije očekuje oko 16 sati, a već u 18:30 sati zakazan je prvi od dva planirana treninga u dvorani Mejdan.

- Kao što smo i predvidjeli, nakon sinoćnje pobjede naglo je porastao interes za ulaznicama, tako da sam siguran da će dvorana u nedjelju biti puna i da će "Zmajevi" zauzvrat s Fincima imati ogromnu podršku - izjavio je predsjednik RSTK Alija Hasić.

Od jutros se u velikoj dvorani radi na postavljanju podloge za utakmicu, a u završnoj fazi su i svi drugu organizacioni poslovi vezani za predstojeći meč.

Dolazak reprezentacije Finske očekuje se sutra. Bit će smješteni u Lukavcu, a popodne će imati jedini trening, u terminu koji zatraže od organizatora.

Konferencija za novinare reprezentacije BiH bit će održana sutra u 11 sati u Pres-klubu Sportskog centra Mejdan. 

Utakmica 4. kola grupe 5 kvalifikacija za EP BiH - Finska igra se u nedjelju od 17 sati. Istog dana u Minsku igraju Bjelorusija - Češka (17 sati).  

Na tabeli grupe 5 poslije tri kola vode Češka, Bjelorusija i BiH sa po 4 boda, dok je Finska posljednja bez bodova.

Komentari

NA VRH