ATLETIKA Bacač kugle Mesud Pezer nakon smrtnog slučaja u familiji

Porodica mi je na prvom mjestu

Moj cilj za ovu sezonu je prebaciti 22 metra, kaže naš najbolji reprezentativac

D. JURIŠIĆ
13.04.2019 23:21

Pezer: Velike ambicije u 2019.godini

Mesud Pezer, mladi bosanskohercegovački atletičar, učesnik finala Olimpijskih igara, Evropskog i Svjetskog prvenstva, trenutno obavlja pripreme za ljetni dio sezone u rodnoj Zenici.

Uspjesi u dvorani

- Iza mene je druga u nizu uspješna dvoranska sezona, prošle godine sam bio peti na Svjetskom, a ove sam šesti na Evropskom prvenstvu. Trenutno prvi dio priprema za ljetni dio sezone obavljam u Zenici, gdje sam se vratio nakon smrtnog slučaja u porodici. Ovdje ću ostati još mjesec ili dva, jer mi je porodica na prvom mjestu – govori Pezer.

Uvjeti za trenažni proces posljednjih dana nisu idealni zbog padavina. Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici napravilo je u holu atletskog stadiona na Kamberovića polju improvizirano bacalište, koje Pezer i ostali članovi Atletskog kluba Zenica svakodnevno koriste.

- Problem je teretana pa treninge moram obavljati izvan sportskog kompleksa, što dovodi do dodatnog finansijskog troška – kaže Pezer.

Naš najbolji reprezentativac dodaje kako će 17. aprila produžiti ugovor s turskom ekipom Enka kako bi nastupio za njih na dva državna prvenstva.

Bar pa Makarska 

- Moje prvo takmičenje trebalo bi biti 1. maja u crnogorskom Baru, ali ću prije toga sa suprugom otići sedam dana do Makarske kako bih se malo bolje prilagodio na klimu. Naravno, nastupam i na zeničkom atletskom mitingu početkom juna i nadam se da ću ove godine uspjeti oboriti rekord mitinga. Trener mi je rekao da ću ove godine biti zreo da bacim kuglu na daljinu od 22 metra – ističe Pezer.

Oglasi

Komentari

NA VRH