ATLETIKA

Zbog greške ljekara sam izgubio cijelu sezonu

Bio sam paraliziran 45 dana nakon što su mi dali injekciju, kaže bh. reprezentativac

Junuzović postavio rekord staze u Zenici (Foto: D. Jurišić)

D.J.

19.4.2019

Osman Junuzović, atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon dugotrajnog oporavka, vratio se utrkama. 

Na nedavno održanoj gradskoj utrci u Zenici na 10.000 metara s lakoćom je osvojio prvo mjesto, postigavši novi rekord staze, koji sada iznosi 31 minutu i sedam sekundi.

- Cijelu godinu nisam mogao da trčim zbog gluposti liječnika. Bio sam paraliziran 45 dana nakon što su mi greškom dali injekciju. Bogu hvala, sad je sve uredu, možda sam čak i spremniji nego što sam bio prije povrede - kaže Junuzović.

Pohvalio je organizaciju "Zeničkog noćnog cenera".

- Imali smo sjajnu podršku tokom cijele utrke, što je svima nama dalo dodatni motiv da što bolje istrčimo. Jedini mali problem je bio taj što sam morao zaobilaziti druge trkače, ali sam zadovoljan. Moram zahvaliti svom treneru Jasminu Mujiću, koji me sjajno pripremio - rekao je Junuzović.


Naš atletičar potom je otkrio planove za nastavak sezone.

- Odranije sam prvak države u krosu, a nedavno sam osvojio tu titulu i na stazi. Sad slijedi jaka utrka u Srbiji, gdje ću pokušati istrčati novi državni rekord na 10.000 metara - ističe Junuzović.

Želi u Dohu 

Junuzović se nada da bi ove godine mogao učestvovati i na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 27. septembra do 6. oktobra održati u Dohi (Katar).

- Moram tražiti jake utrke sa snažnom konkurencijom, jer je moj glavni cilj za ovu sezonu nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi - kaže Junuzović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.