ZVIJEZDE

Izliječeni seksualni predator na tronu

Slavni Amerikanac, koji je nekada volio ići na obuku marinaca, ponovo osvaja velike turnire

Vuds: Njegovu pobjedu u Augusti prokomentirali Tramp i Gvardiola. (Foto: AFP)

Piše: F. IBRULJ

23.4.2019

On je jednostavno čovjek za naslovnice. Bez obzira je li osvojio turnir, podbacio, je li prevario suprugu, je li postao ovisnik o seksu. Jednostavno je to tako i tako je od trenutka kada se pojavio na golf terenima. Tajger Vuds (Tiger Woods, 43), čija je životna priča takva da uvijek postoji mogućnost da nešto izostavite, ne napišete.  

I ne zato što ne želite, već zato što uvijek ima jako puno toga za ispričati, napisati, bilo da se radi o njegovoj sportskoj karijeri ili privatnom životu.

Prošle sedmice legednarni Amerikanac je ponovo bio glavna vijest, na nekim TV stanicima pričalo se satima o njegovom fenomenalnom povratku i osvojenom Mastersu u Augusti (SAD). Njegovu pobjedu su prokomentirali i Donald Tramp (Trump), ali i i Pep Gvardiola.

Za one koji ne znaju, Masters u Augusti je jedan od četiri najveća turnira, tu su još “US Open”, “British Open” te “PGA Championship”.

- Bilo je dana kada gotovo da nisam mogao normalno hodati i tada nisam mogao vjerovati da bi mi se nešto slično ovome moglo dogoditi. Ali, uvijek sam vjerovao da se mogu barem još jednom vratiti – kazao je Vuds.

Zeleni sako je ponovio bio tu, nekolicina bivših pobjednika iz poštovanja također. Bili su tu i mama Kultida, sin Čarli (Charlie) i kćerka Sem (Sam) te sadašnja pratilja Erika Herman (Erica) Herman. Samo nije bilo tate Erla, veterana Vijetnamskog rata, koji je umro 2006. godine.

I njegova smrt je jako pogodila Tajgera. Zato se nakon smrti oca počeo još aktivnije zanimati za vojnu obuku, sve češće je odlazio u kamp marinaca gdje je isprobavao oružja i načine obuke. Ipak, u to vrijeme povrede koljena, pa leđa postajale su sve bolnije, krenule su operacije, nesanica, uzimanje tableta, a onda se sve počelo rušiti jednog dana 2009.

U medijima se pojavila informacija kako je Vuds imao laganu nesreću, kako je udario u hidrant automobilom, kako je sve u redu. Vijest je bila relativno kratka, niko nije očekivao šta je uzrok nesreće i šta će sve dogoditi nakon toga.

Na kraju je na površinu isplivala jedna nova velika priča o potpuno drugačijem Tajgeru koji je svoju suprugu lijepu Šveđanku Elin Nordegren varao "svaka dva sata". Javnost je tada počela polako upoznavati seksualnog predatora. U samo 15 dana svoje avanture je s medijima podijelilo 15 žena, ali su brojke rasle, pravili su se spiskovi...

Javila se i njegova "svodnica" Mišel Braun (Michelle) koja je pojasnila kako su stvari funkcionisale.

- Tajgerove seksualne fantazije nisu bile normalne. Često je znao odjenuti odijelo, sjesti sa strane i gledati djevojke kako se međusobno diraju. Znao je isto napraviti s muškarcima. Ništa me ne bi moglo iznenaditi. Imao je puno muških prijatelja i sigurna sam da su i oni sudjelovali u njegovim prljavim igricama. Nije bio zdrav – kazala je Braun.

I sponzori su okrenuli leđa, na kraju je završio u bolnici. Morao se liječiti od seksualne ovisnosti.

- Nakon što sam dugo preispitivao ovu situaciju, odlučio sam se na neodređeno vrijeme povući iz profesionalnog golfa. Trenutno mi je najvažnije pokušati postati bolja osoba, bolji suprug i otac. Još jednom ističem da mi je neizmjerno žao i da molim za oprost. Možda i neću moći popraviti štetu koju sam počinio, ali želim dati sve od sebe kako bi barem pokušao – izjavio je tada Vuds.

I uspio je, kralj se vratio.

 Operacije, zatvor, droga...

Golf je u periodu afera bio u drugom planu, u jednom je trenutku bio tek negdje na 1.200. mjestu na svjetskoj rang-listi. Nanizao je dvije operacije koljena, tri teške povrede leđa. Završio je u zatvoru zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, kasnije je u automobilu nađen kako spava nedaleko od svoje kuće, u krvi mu je pronađeno pet različitih vrsta droga.

Za većinu je tada bio otpisan. Postepeni povratak nakon posljednje operacije leđa počeo je na Bahamima, na turniru 2016, odnosno 2017. godine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.