ABA LIGA

Crvena zvezda deklasirala isprepadanu Budućnost i izborila Euroligu

Rivers je bio najefikasniji košarkaš sa 21 poenom

Igrači i navijači Crvene zvezde imali su razlog za zadovoljstvo

Avaz.ba

22.4.2019

Crvena zvezda deklasirala je podgoričku Budućnost u petoj utakmici finalne serije ABA lige 97:54 i osvojila četvrtu titulu ovog košarkaškog regionalnog takmičenja u posljednjih pet sezona. Beograđani će tako nakon godinu pauze opet igrati Euroligu.

Odlučujući meč finalne serije plej-ofa u beogradskom "Pioniru" večeras je kasnio čitavih sat vremena zbog incidenta tokom zagrijavanja, kada je grupa Zvezdinih navijača ušla na teren, poslije čega su gostujući igrači otišli u svlačionicu.

Ipak, kada su se strasti malo smirile, stekli su se uslovi za odigravanje ove majstorice. Kako je meč odmicao, uz ogromnu podršku sa tribina crveno-bijeli su počeli da uvećavaju razliku.

Prvi put je Zvezda otišla na dvocifrenu razliku sredinom prve četvrtine, kada je bilo 15:5, potom i 18:8, a tek u finišu ovog dijela igre Budućnost je smanjila na 18:13.

Ipak, to je bio samo kratkotrajni bljesak gostiju, u drugoj četvrtini Zvezda ih je potpuno nadigrala, blistao je tada Boriša Simanić koji je ostvario možda i potez sezone, kada je pri rezultatu 35:20 prvo blokirao Erla Klarka ispod Zvezdinog koša, a onda stigao da istrči kontru i na asistenciju Čovića zakuca na drugoj strani za 37:20.

Dvorana je tada proključala i čini se da je baš to bio trenutak poslije kojeg za Podgoričane nije bilo rezultatskog povratka.

Do poluvremena Zvezda je otišla na plus 26 (47:21) i tada je bilo jasno da će drugo poluvrijeme biti samo formalnost i šampionsko uživanje za navijače Crvene zvezde.

Rivers je bio najefikasniji sa 21 poenom. Budućnost nije imala nijednog igrača sa dvocifrenim učinkom. Noris Kol im je bio "najraspoloženiji" sa devet poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.