RUKOMET

Sloboda ponovo u elitnom rangu: Najljepši poklon za 60. rođendan kluba

Još se ne zna u kojem će se formatu igrati Premijer liga

Bulić: Sezona je bila teška

J.JEREMIĆ

15.5.2019

Od naredne sezone rukometaši tuzlanske Slobode ponovo će biti članovi Premijer lige BiH. „Crveno–crni“ su sa 22 pobjede i jednim porazom, te osvojenih 66 bodova sezonu u Prvoj ligi FBiH – Sjever okončali na liderskoj poziciji. Ove sezone Tuzlaci su dobili novu, ambicioznu upravu, čiji cilj je bio jasan – povratak u elitu.  

Iako su nasuprot sebe imali snažnu Krivaju iz Zavidovića, Sloboda je ipak prva prošla kroz cilj.

- Sezona je bila teška, nismo smjeli napraviti kiks. Ovo je drugi put da kao trener Slobodu vraćam u Premijer ligu, a nadam se da se to više nikada neće dešavati. Mi smo prvi prvaci BiH u rukometu i mjesto nam je u Premijer ligi BiH - kazao je Mirza Bulić, trener rukometaša Slobode.

Ove godine RK Sloboda proslavlja 60. rođendan, a bolji poklon od ovoga nije se mogao očekivati. Nakon fešte uslijedit će pripreme za novu sezonu.

- Naš cilj u Premijer ligi BiH je da ne budemo prolaznici. Uz adekvatna pojačanja naš plan je da jurišamo na najviše pozicije. Ukoliko budemo imali pomoć Grada, razmišljamo o tome da se Sloboda bori i za izlazak na međunarodnu scenu - poručio je Ismar Šabović, predsjednik Upravnog odbora Slobode.

Zanimljivo, klub je u prvoligaškom rangu egzistirao uglavnom zahvaljujući sredstvima pribavljenim od privatnih firmi.

- Sigurno 95 posto budžeta punile su privatne firme, od kojih većina nije iz Tuzle - otkrio je Šabović.

Iako su „Crveno–crni“ na parketu izborili povratak u Premijer ligu BiH, još se ne zna u kojem formatu će se igrati elitno takmičenje.

– Iako je Rukometni savez FBiH usvojio odluku da u Premijer ligu ulaze prvaci grupa Sjever i Jug, Sloboda i Iskra Bugojno, ne zna se šta će odlučiti RS RS. Nakon što su odbili osnivanje Premijer B lige, teško je reći šta će se dalje dešavati u procesu odlučivanja o sistemu takmičenja u narednoj sezoni. Šta god da se odluči, mi smo spremni - zaključio je Šabović. 

Igrački kadar

Plasman u Premijer ligu BiH pod vodstvom trenera Mirze Bulića i Nedima Đuga ostvarili su Kasim Arnus, Bakir Pirić, Arnad Hamzić, Zdravko Čajić, Sidik Omerović, Harun Hamzabegović, Ermin Jusić, Enes Skopljak, Davor Kadić, Amer Denjo, Tarik Fares, Edin Cerić, Bakir Hajdarević, Admir Kišić, Mirza Jusufović, Adi Omeragić, Semir Memić, Amar Jusufović, Kerim Torlaković, Dino Mehić, Darko Ilić i Emir Suhonjić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.