MALONOGOMETNI TURNIR

FIS-GOL počinje 7. juna, prijave u toku

Organizatori su se i ove godine potrudili da naprave spektakl za pamćenje i da nekada najboljem turniru na području BiH polako vrate stari sjaj

Avaz.ba

17.5.2019

I ove godine na lokaciji kultnog FIS-a bit će održan malonogometni turnir FIS-GOL, koji bi trebao biti kvalitetniji i masovniji nego što je to bio slučaj prošle godine, kada su u finalnom duelu seniora snage odmjerili Zlatno Zrno i City Park, koji je na kraju i osvojio naslov na krilima Zajka Zebe.

Organizatori su se i ove godine potrudili da naprave spektakl za pamćenje i da, nekada najboljem turniru na području BiH, polako vrate stari sjaj.

Uostalom, imena koja su proteklih godina nastupala na ovom turniru (Biščević, Karamehmedović, Zeba, Jahić, Turković, Arsenijević, Burek, Kapetanović...), a koja su i ove godine najavila dolazak, garantiraju fantastične utakmice, i to u tri kategorije.

FIS-GOL će se ove godine održati u nešto drugačijem terminu. Naime, odlukom organizatora, FIS počinje 7. juna i trajat će tri sedmice, u kojima će biti odigrano na desetine utakmica u tri kategorije: seniori, veterani i dječaci rođeni 2009./2010.

Kotizacija za seniore iznosi 200 KM, a za veterane i dječake po 100 KM.

- Saslušali smo vaše sugestije i primjedbe koje su se odnosile na prošlogodišnji FIS-GOL te je donesena odluka kako ove godine neće biti dopušteno da jedan igrač, koji je tokom turnira nastupao za neku od ekipa, zaigra za nekoga drugog uz naknadu. Također, za veterane mogu nastupiti svi igrači rođeni 1983. godine i stariji, bez ograničenja. Prijave ekipa mogu se izvršiti direktno u FIS-u te na FB stranici: Malonogometni turnir FIS-GOL 2019. - kaže se u saopćenju organizatora.

Izvlačenja grupa će biti organizirano 5. juna u prostorijama FSKS-a, a očekuje se veliki broj ekipa, kako u seniorskoj tako i u veteranskoj konkurenciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.