USPJESI

Takmičarima TDK ''Novi Grad'' Sarajevo zlatne i bronzane medalje u Podgorici

Predvođeni trenericom Ednom Abaspahić

Podgorica: Zapažen rezultat TDK ''Novi Grad'' Sarajevo. TDK Novi Grad Sarajevo

Fena

19.5.2019

Takmičari Tekvondo kluba (TDK) ''Novi Grad'' Sarajevo osvojili su sedam zlatnih i dvije bronzane medalje, kao i pehar za trećeplasiranu ekipu u seniorskoj konkurenciji na internacionalnom prvenstvu Podgorica Open, koje je održano u subotu u crnogorskoj prijestolnici. 

Selekcija tog kluba nastupila je u konkurenciji od 300 takmičara iz 30 klubova koji su došli iz šest država okruženja.

Ekipa je nastupila sa 11 takmičara, koje je vodila trenerica Edna Abaspahić, a ispred kluba su učestvovali i djelioci pravde, Belmir Berberović, koji je bio i glavni sudija takmičenja, i Alen Čukurija.

- Zlatne medalje osvojili su Edna Abaspahić u seniorskoj kategoriji do 62 kg, David Marušić - seniori do 74 kg, Ajna Makaš - seniorke do 53 kg, Emir Radeljaš - kadeti više od 65 kg, Hamza Bahtanović - kadeti do 49 kg, Laura Kujačić - mlađe kadetkinje do 27 kg, Ejla Makaš - mlađe kadetkinje do 30 kg. Bronzanu medalju osvojili su Timur Subašić - juniori do 73 kg i Džejla Makaš - juniorke do 49 kg i bez plasmana su Ahmed Smajović - kadeti više od 65 kg i Emin Demić, mlađi kadeti do 36 kg - saopćeno je iz kluba.

Istakli su da takmičari redovno ostvaruju zapažene rezultate, što je, kako kažu, rezultat sistematskog programiranja i planiranja, pogotovo kada je riječ o internacionalnim nastupima, svih uzrasta i selekcija.

Iz stručnog štaba kluba zahvalili su TDK ''Korjo'' iz Podgorice, organizatoru turnira na gostoprimstvu, kao i čelnicima Medrese u Tuziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.