USPJESI

Vaterpolisti sarajevskog "Invictuma" osvojili bronzu na turniru u Slavonskom Brodu

Takmičilo se ukupno 12 klubova

Avaz Sport

20.5.2019

Slavonski Brod: Uspjeh sarajevskih vaterpolista. Avaz

Vaterpolisti sarajevskog "Invictuma" proteklog vikenda učestvovali su na turniru Tintilinić 2019 u Slavonskom Brodu. Turnir čiji je organizator VK "Marsonia" privukao je dosta pažnje, a takmičilo se ukupno 12 klubova, jedan iz Slovenije, tri iz BiH i osam iz Hrvatske.

Ekipa iz Sarajeva pobjedama protiv domaće "Marsonije" 9:8 i "Marsonije 2" 5:0 zauzela je prvo mjesto u grupi A, koje je vodilo Sarajlije do polufinala.

U polufinalu Sarajlije su igrale protiv VD "Koper Primorska" iz Slovenije, koji je ih uz malo sreće savladao rezultatom 9:7.

Ekipa iz Sarajeva je u borbi za 3. mjesto savladala VK "Murse" iz Osijeka s uvjerljivih 9:6 i na kraju bila jedini bh. klub koji je odnio medalju s turnira.

Golman "Invictuma" Abdullah Hadžović bio je drugi najbolji golman turnira, dok su u top pet strijelaca bili Anes Hadžić, Bakir Hadžić i Aleksa Bjelica.

Ostatak ekipe činili su Danijel Elpez, Omar Bilanović, Amir Idrizović, Filip Ivanović, Aleksej Mihajlović, Nikša Rajak, Tarik Užičanin, Nidal Đipa i trener Enej Radan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.