KVALIFIKACIJE ZA EP

Veliko zanimanje za rukometnu utakmicu BiH i Bjelorusije

Ulaznice se vrlo dobro prodaju

Rukometni "Zmajevi": Slijede im novi izazovi. Arhiv

Fena

23.5.2019

Ulaznice za kvalifikacionu utakmicu rukometaša BiH i Bjelorusije, koja će biti odigrana 12. juna u tuzlanskom Mejdanu, vrlo dobro se prodaju, izjavio je predsjednik RS TK Alija Hasić.

Od gotovo 3.650 štampanih ulaznica, za distribuciju u Tuzli osigurano je 2.000 ulaznica po cijeni od 10 maraka i sve su numerirane.

- Zanimanje za utakmicu je veliko. Imamo dosta zahtjeva za rezervaciju, dobar dio je već prodat i slobodno mogu reći da je interes za utakmicu mnogo veći u odnosu na onu s Finskom, koju smo također odigrali u Mejdanu. Očekujemo da nam ovih dana zahtjev za ulaznice dostave predstavnici navijačke skupine "BH Fanaticosi", jer su oni tradicionalno uz naše "Zmajeve" - kaže Hasić.

Prema planu vodstva reprezentacije, "Zmajevi" će u Tuzlu doći 5. juna, gdje će se pripremati do susreta s Bjelorusijom (srijeda, 12. juni, u 20 sati). Dan poslije putuju u Ostravu, gdje će 16. juna igrati posljednju kvalifikacionu utakmicu sa Češkom, s kojom trenutno dijelimo prvo mjesto u grupi.

Selekcija BiH trenirat će svaki dan u popodnevnim satima, a moguće i u nekom prijepodnevnom terminu ako to zatraži selektor Bilal Šuman.

Reprezentacija Bjelorusije dolazak u Tuzlu je najavila za 10. juni, dva dana prije utakmice.

Ulaznice se, inače, prodaju putem portala kupikartu.ba, te kancelarije Rukometnog saveza TK i CD "Shopa Mido" u Tuzli.

Pobjeda protiv Bjelorusije bh. reprezentaciju vodi direktno na Evropsko prvenstvo, koje će u januaru 2020. godine biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Na startu kvalifikacija "Zmajevi" su u Minsku pobijedili Bjelorusiju rezultatom 30:29.

Nakon 4. kola kvalifikacija u grupi 5, na tabeli vode BiH i Češka sa po šest bodova, Bjelorusija ima četiri, dok je Finska bez bodova.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.