KARIJERE Članica Banjaluka Voleja

Dušica Marković: Veoma malo se ulaže u žensku odbojku

Igra na pozciji srednjeg blokera

Jasmin Alibegović
24.05.2019 07:08

Podgoričanka Dušica Marković (23) živi u Bijeljini i odbojkašica je Banjaluka Volej gdje igra na pozciji srednjeg blokera. Ljubav prema ovom sportu kod Dušice se javila sasvim slučajno, a svoje prve odbojkaške korake napravila je u Radniku iz Bijeljine.  

- Kada sam imala pet godina otišla sam na jedan trening s mojom malo starijom komšinicom, svidjelo mi se i ostala sam u tom sportu sve do danas. Volim ekipne sportove, a odbojka nije grub sport, nema fizičkog kontakta s protivnicima pa mi je to najljepši sport za žene - kaže Marković.

Zadovoljna je svojom pozicijom u klubu, a istakla je i očekivanja od naredne sezone.

- Igrala sam u početnoj postavi tokom sezone, igračice i treneri se međusobno poštuju, tako da nemam čime biti nezadovoljna što se tiče pozicije u klubu. Sljedeće sezone igrat ćemo Regionalnu ligu gdje će iz zemalja kao što su Hrvatska, Mađarska, Slovačka učestvovati po dvije najbolje ekipe. Iz BiH to će biti Bimal-Jedinstvo iz Brčkog i mi. Pošto ćemo ovo igrati prvi put, cilj će biti da ostanemo u toj ligi. Što se tiče pojačanja, još se ništa ne zna, ali ako bi se dovele dvije ili tri igračice, vjerovatno bi i cilj bio veći - ističe Marković.

Iako je ženska odbojka jedan od najmasovnijih sportova u BiH, smatra da je zapostavljena od strane države.

- Što se tiče brojnosti djece koja se bave ovim sportom stanje je sasvim zadovoljavajuće. A što se tiče profesionalnog bavljenja odbojkom u BiH može se reći da nije na zavidnom nivou. Veoma malo se ulaže u žensku odbojku iako iz naše zemlje potiču najbolji svjetski igrači - naglašava naša sagovornica.

U svojoj karijeri osvajala je mnogobrojne medalje, a izdvojila je dvije najdraže.

- Ranije dok sam nastupala za Radnik najveći uspjeh mi je bio finale kupa BiH, a to mi je ujedno i najdraža medalja gdje smo u polufinalu izbacili favorizirano Gacko. Bila je to veoma zanimljiva utakmica. A s Banjaluka Volej najveći uspjeh je to što smo sezonu završile kao druge na tabeli Premijer lige BiH - otkriva kaže Marković, kojoj je želja da sa sadašnjim klubom zauzme prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Osim odbojke, Dušica studira u Banjoj Luci i veoma je opuštena osoba. Najviše je odmara druženje s prijateljima.

- Volimo da se šalimo i svako putovanje, izlazak ili bilo šta drugo s djevojkama iz kluba ne prođe bez velike doze smijeha. Kada imam vremena odem kući u Bijeljinu da budem s porodicom, volim putovanja i uvijek radim ono što volim - riječi su mlade odbojkašice, kojoj je omiljeni igrač Aleksandar Atanasijević, a klub Peruđa.

Zbog svog atraktivng izgleda Dušica privlači pažnju mnogih muškaraca.

 - Svakako da prijaju lijepi komentari. Kod muškaraca me najviše privlači snalažljivost, smisao za humor, bavljenje sportom i brada. Danas je lijepih i uspješnih djevojaka sve više i većinom se to cijeni i poštuje, ali kao i obično uvijek se nađe neko ko će pričati protiv vas. Ali sve je to normalno - zaključuje Marković, koja u budućnosti planira završti fakultet i uporedo nastaviti igrati odbojku.  

Komentari

NA VRH