ATLETIKA

Tuka prvi na mitingu u Italiji

Zaista s nestrpljenjem čekam nastup na Dijamantskoj ligi da bih vidio na kojem sam nivou

A.Ču. / Avaz.ba

27.5.2019

Bh. atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto na Devetom internacionalnom atletskom mitingu u italijanskom gradiću Kastiljone dela Peskaja.

Tuka je stazu od 800 metara istrčao u vremenu 1:46.21, a iza sebe je ostavio Kenijca Melija (Melly) (1:47.36) i Italijana Romanija (1:50.62).

S obzirom na teške vremenske uvjete, odnosno kišu koja je padala sve vrijeme, Amel je zadovoljan rezultatom.

- Kiša je tokom cijelog mitinga bila najveći problem za nas, atletičare. Padala je i tokom zagrijavanja i tokom trke i jako nam je otežavala, tako da sam prezadovoljan rezultatom koji sam istrčao. Ipak je ovo moja prva trka u sezoni i išao sam ispod 1:47, što je i bio cilj - kaže Tuka, kojeg već 30. maja očekuje nastup na Dijamantskoj ligi u Štokholmu.

- Sam pogled na startnu listu, na kojoj se nalaze Rajan Sančez (Ryan Sanchez), zatim Peter Bol, Marcin Levandovski (Lewandowski), Deng, Kramer, Saruni..., dovoljno govori o tome koliko je konkurencija jaka. Međutim, u Štokholmu najprije očekujem da pobijedim sam sebe, s obzirom na to da mi je cilj istrčati ispod 1:46, što je i realno uz ovakvu konkurenciju. Idem stepenicu po stepenicu i zaista s nestrpljenjem čekam nastup na Dijamantskoj ligi da bih vidio na kojem sam nivou - riječi su Amela Tuke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.