KARIJERE

Ismihana Perla: U dvoranu treba unijeti želju za pobjedom

Zadovoljna proteklom sezonom

Jasmin Alibegović

31.5.2019

Perla: Može biti zadovoljna sezonom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ismihana Perla (18) rukometašica je u ŽRK Goražde i igra na poziciji srednjeg beka. Ljubav prema ovom sportu kod ove mlade Goraždanke javila se odmah nakon prvog treninga.

- Na prvi trening otišla sam u suzama i protiv svoje volje, međutim ispostavilo se kao dobra ideja i ta ljubav raste iz treninga u trening. Prve utakmice ostale su mi u dubokom sjećanju - kaže Perla, koja završava treći razred Srednje tehničke škole "Hasib Hadžović" u Goraždu, smjer arhitektonski tehničar.

Mlada rukometašica trudi se da što više vremena i truda posveti kako klupskim, tako i samostalnim treninzima.

- Nažalost, proteklu sezonu sam provela dugo van terena. Zadobila sam povredu na utakmici koju smo igrali u Dubici prvi dio sezone. No, ako taj dio ostavim po strani, sezonom mogu biti jako zadovoljna, ali naravno da uvijek može bolje - ističe rukometašica Goražda.

Na terenu kao jedno

Atmosfera u klubu je na veoma visokom nivou.

- Jako je bitno imati dobar odnos sa saigračicama da bi na terenu mogli djelovati kao jedno. Svako od nas ima te neke svoje rituale pred utakmicu, ali najbitnije je ući hladne glave. Privatne probleme treba ostaviti ispred dvorane, a u nju unijeti želju za pobjedom - kaže Perla, kojoj je najdraža medalja ona zlatnog sjaja koju je osvojila sa reprezentacijom BiH u Tuzli na IHF/EHF turniru „Women's Trophey“.

Juniorsku reprezentaciju BiH u šestom mjesecu očekuje EP divizije B, a naša sagovornica očekuje prije svega kvalitetne utakmice.

- Od naše reprezentacije očekujem pravu borbu i timski duh. Nadam se da će se sve djevojke potruditi da pokažu da mi u BiH posjedujemo talenat i kvalitet i da će predstaviti našu zemlju u najboljem svjetlu - naglašava Perla te se nada da će se ubrzo početi raditi na tome da BiH dobije i žensku rukometnu A reprezentaciju.

Posvetiti se pripremama

Rukometašica Goražda slobodno vrijeme najviše voli provoditi s prijateljima.

- Najviše me odmaraju druženja, šetnje, vožnje biciklom - kaže mlada rukometašica, kojoj je uzor legendarni Hrvat Ivano Balić.

Otkrila nam je i svoje planove u budućnosti.

- Prije svega želim završiti srednju školu, nakon toga slijedi fakultet, a ako bude vremena za rukomet, igrati naravno. Do toga, plan je posvetiti se pripremama i ući u narednu sezonu maksimalno spremno - zaključuje Perla, kojoj su porodica i prijatelji najveća podrška. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.