NAKON TRIJUMFA Selektor muške odbojkaške reprezentacije BiH

Baković: Pobjeda protiv Mađara veliki je motiv za dalje

Svaki osvojeni set za njegov podmlađeni tim je uspjeh

Fena

Baković: Utakmica je bila odlična

Foto: Facebook


Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je u okviru 3. kola CEV Evropske srebrene lige sinoć u Kaknju savladala Mađarsku rezultatom 3:1 (25:14, 20:25, 25:17 i ), nakon dva uvodna poraza, upisala je i svoju prvu pobjedu u tom takmičenju.

- Ovo nam je prva pobjeda nakon devet godina, ali pet godina nismo nastupali. Evo, vratili smo se s pobjedom - kaže selektor bh. tima Edin Baković, koji je, pred početak Srebrene lige, isticao da bi upravo zbog petogodišnje pauze i svaki osvojeni set za njegov podmlađeni tim je uspjeh.

Sada su, već u 3. kolu, upisali i prvu pobjedu. Selektor Baković, svima koji su omogućili državnom timu da se ponovo takmiči, zahvaljuje na ukazanoj prilici da pokažu šta znaju i mogu.

- U najavi smo isticali da idemo na pobjedu, ali niko to nije mogao i obećati, jer Mađari imaju iskusnu ekipu. Utakmica je bila odlična i do posljednjeg se trenutka nije znao pobjednik. Mi smo imali uspona i padova, ali smo uspjeli pobijediti i ovo nam je jedan veliki motiv za dalje - kaže Baković, koji najavljuje da će biti još iznenađenja do kraja takmičenja. 

Neće se, najavljuje Baković, olako predati ni 9. juna u Austriji, od koje su prošle sedmice u Kaknju poraženi s 0:3.  Dodaje i kako mu je, prije svega, drago zbog igrača koji su pobjedom protiv Mađara pokazali da je pred njima lijepa budućnost te što su trijumf upisali pred domaćim navijačima. 

- Drago mi je i zbog Odbojkaškog saveza BiH, koji je, nakon duge pauze, pokrenuo seniorsku ekipu i osigurao nam pripreme u Kaknju, koji je odličan domaćin - ističe Baković, čiji puleni do kraja imaju odigrati gostujuću utakmicu u Austriji te dvomeč protiv Grčke, koja je trijumfom protiv Austrije nakon 3. kola zasjela na prvo mjesto u grupi A.

Više o temi Edin Baković

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na