TUZLA

Raspoloženje u ekipi uoči rukometnog meča BiH - Bjelorusija na visokom nivou

FENA

Fena

10.6.2019

Rukometna reprezentacija BiH trenirat će vjerovatno prvi put u punom sastavu večeras, nakon što se ekipi priključe igrači koji nastupaju u njemačkim klubovima, Benjamin Burić i Josip Perić, čiji se dolazak očekuje svakog trenutka, rečeno je Feni u stručnom štabu naše selekcije. 

Izabranici selektora Bilala Šumana odradili su do sada deset treninga i raspoloženje u ekipi pred duel protiv Bjelorusije na visokom je nivou.

- U Mejdanu imamo dobre uvjete za rad, treniramo dva puta dnevno i vjerujem da ćemo biti potpuno spremni za duel s Bjelorusijom. Iako ćemo nastupiti bez povrijeđenih Vranješa, Tarabochia, Nuića i Vegara sve karte držimo u svojim rukama i vjerujem da ćemo uz pomoć publike u Mejdanu proslaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo - izjavio je Feni selektor naše reprezentacije Bilal Šuman.

Večeras oko 23 sata očekuje se dolazak u Tuzlu reprezentativaca Bjelorusije, koji su za sutra u 11 sati rezervirali termin za prvi trening.

Naši će igrači sutra trenirati dva puta, a u srijedu, na dan utakmice, imat će samo jedan, relaksirajući trening u jutarnjim satima.

U Sport klubu Mejdana, u utorak u 11 sati zakazana je konferencija za novinare u povodu kvalifikacione rukometne utakmice za EP 2020. godine, BiH - Bjelorusija.

Novinarima će se obratiti selektori BiH i Bjelorusije Bilal Šuman, odnosno, Yuri Shevtsov, te neko od igrača, rečeno je Feni u RSTK, koji je tehnički organizator susreta.

- U dvorani je postavljena specijalna podloga i sve druge pripreme za utakmicu već su završene i, praktički, susret može početi - rekao je Feni predsjednik RSTK Alija Hasić.

Ulaznica za utakmicu ima još vrlo malo, tako da se očekuje da će u dvorani Mejdan s ulaznicama biti oko 4.000 gledalaca.

Utakmica 5. kola kvalifikacija za EP 2020. godine (grupa 5) između BiH i Bjelorusije igra se u srijedu od 20 sati u velikoj dvorani Mejdan.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.