RUKOMET

Mejdan će večeras da gori: Atmosfera je svijetla tačka ove reprezentacije

Čovjek se rado odazove samo da bi se družio s tim momcima, kaže Hadžiomerović

Hadžiomerović: Iza sebe ima odličnu sezonu

J. J.

12.6.2019

Ostao je selektor Bilal Šuman pred dolazak Bjelorusa bez nekoliko igrača, ali je vrlo dobro znao koga da pozove među “Zmajeve”.

Gafar Hadžiomerović, dvadesetdevetogodišnji pivot mađarskog Čurguja, ponovo je u dresu s državnim grbom. Za “Zmajeve” je debitirao 2015. godine.

- Uvijek to, za svakog igrača, znači mnogo. Rado se odazivam pozivu bez obzira na sve i uvijek ću pomoći ekipi koliko mogu, pa makar i na treningu - poručio je naš pivot.

On iza sebe ima odličnu sezonu u Mađarskoj.

- Tu sam već pet godina, četiri u Čurguju. Možda mi je ovo bila najbolja sezona, pogotovo zato što smo izborili Evropu. Imali smo dobru ekipu, igrao sam mnogo u oba pravca. Svaku sam utakmicu igrao skoro 60 minuta, gore i dole, bio sam glavni odbrambeni igrač – objašnjava Hadžiomerović.

Pored dobre forme, povratnik u najdraži dres sa sobom donosi i iskustvo igranja protiv nekolicine Bjelorusa.

- Sa mnom igra Šapkin, ali ga na ovom okupljanju neće biti. Pored njega, poznajem i Karvackog, desnog beka, koji je igrao u Balatonu protiv mene. Igrao sam i protiv srednjeg beka Puhovskog dok je bio u Mađarskoj. Poznajem te igrače – kaže Hadžiomerović.

“Zmajevi” večeras igraju meč za odlazak na Evropsko prvenstvo, a Hadžiomerović otkriva šta je najveća snaga našeg tima.

- Atmosfera je odlična! Svijetla tačka ove reprezentacije. Ova atmosfera, momci, selektor, pomoćnici, svi uz njega. Da se čovjek rado odazove samo da bi se družio s tim momcima. Mi trening uopće ne shvatamo kao trening nego smo tu smo kao jedna velika družba - zaključuje naš pivot.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.