FUTSAL

Edin Džeko još jednom podržao svoju raju

Za nagrade će se boriti više od 20 ekipa

Dvadeset dana odličnog futsala u Briješću

N. D.

16.6.2019

Večeras je u sarajevskom naselju Briješće otvoren 3. malonogometni turnir “Briješće 2019”. Na školskom terenu OŠ “Behaudin Selmanović” do 7. jula će, pod budnim okom profesionalnih futsal sudija Nogometnog saveza BiH, snage odmjeriti više od 20 ekipa iz Sarajeva, Visokog i Zenice. Svečano otvaranje “praznika fudbala“ privuklo je veliku pažnju medija i ljubitelja ove igre.

Narednih 20 dana svjedočit ćemo lavovskoj borbi, jer najbolje očekuju vrijedne  nagrade (prvo mjesto 4.000, drugo i treće 2.000 i 1.000 KM, najbolji igrač, strijelac i golman 100 KM, te pehari i priznanja). Uz momke koji se rekreativno bave fudbalom, gledat ćemo i profesionalce među kojima su Anel Radmilović, Nermin Kahvedžić, Bilal Jelić… kao i proslavljeni bivši fudbaleri Sarajeva i Željezničara. 

– Pred nama je još jedno izdanje turnira na kojem će terenom vladati fer igra i  drugarstvo. Sretni smo da možemo najaviti da smo pripremili do sada najveći nagradni fond, zahvalnice i pehare za pobjednike. Naš će turnir, baš kao i prethodnih godina, osim sportskom, ostati vjeran i edukativnom aspektu, jer, cilj nam je među malom rajom pronaći nove “Dijamante”- rekli su nam u Udruženju “Dijamanti”, koje je organizator. 

Treći malonogometni turnir “Briješće 2019” podržali su Grad Sarajevo, Općina Novi  Grad kao i brojni prijatelji i sponzori, ali jedno ime je ipak na prvom mjestu. 

– Sretni smo da je ideja našeg turnira prepoznata i podržana, a ponosnim nas čini  što je i ove godine uz nas naš prijatelj i fudbalski mag Edin Džeko. Kao djeca, dijelili smo teren, odmjeravali snage, a danas, na istom mjestu, koju godinu stariji, zajedničkim snagama gradimo pozitivnu sportsku priču - kaže Armin Redžić iz Udruženja “Dijamanti“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.