USPJESI "Zmajeve" na Sarajevskom aerodromu dočekao i Mirvad Kurić

Čestitke selektoru Šumanu i igračima, napravili su rezultat za historiju

Apeliram na Rukometni savez BiH da riješi pravne odnose, jer to stvara probleme svima koji bi željeli da pomognu reprezentaciji, ističe Kurić

E. J.
17.06.2019 15:33

Kurić na dočeku: Kontinuirana podrška reprezentaciji

Foto: S. Saletović

Rukometnim reprezentativcima Bosne i Hercegovine na Sarajevskom aerodromu na historijskom rezultatu čestitao je i Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. Plasman na Evropsko prvenstvo, naglašava Kurić, kruna je aktivnosti "Zmajeva", koji su nam tom putu imali značajnu podršku Ministarstva.

- Čestitke Bilalu Šumanu i igračima, ovo je kruna njihovog rada te naše zajedničke saradnje sa reprezentacijom. Čak bih ustvrdio da smo bolju relaciju imali sa igračima i selektorom nego sa Rukometnim savezom - kaže Kurić.

Upravo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, kako su mediji navodili posljednjih godina, često radilo ono što je trebao biti posao rukovodstva RSBiH, a to je finansijski pratilo reprezentaciju na njenom putu prema Euru.

- Ministarstvo je pružalo kontinuiranu podršku reprezentaciji, što će činiti i u budućnosti, odnosno u realizaciji programa priprema i nastupa na Evropskom prvenstvu. Stoga i ovim putem apelujem na Rukometni savez BiH da riješi pravne odnose, jer to stvara probleme svima koji bi željeli da pomognu reprezentaciji - rekao je Kurić.
NA VRH