TAKMIČENJA

Turnir "Na zrnu soli" privukao i njemački Bajern

Osim ekipa iz zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije, svoj dolazak u Tuzlu najavili su veterani minhenskog Bajerna te ekipe iz Rumunije

Veselin Vujović. Edin Skokić

Edin Skokić

17.6.2019

Predstojećeg vikenda na terenima s vještačkom travom stadiona "Tušanj" u Tuzli održat će se četvrto izdanje turnira za rukometne veteranke i veterane "Na zrnu soli". 

Ovogodišnji turnir će po broju učesnika biti najmasovniji, a osim ekipa iz zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije svoj dolazak u Tuzlu najavili su veterani minhenskog Bajerna te ekipe iz Rumunije.  

- U ovoj godini slavimo 100 godina Radničko-sportskog društva "Sloboda" i 60 godina od osnivanja RK "Sloboda", tako da i ovoga puta želimo biti dobri domaćini i da se priča o turniru u Tuzli još dalje čuje – kaže Zlatko Cipurković, predsjednik VRK "Sloboda" Tuzla.

Svoj dolazak kao gosti najavili su Svetlana Kitić, Tuzlanka i najbolja rukometašica svijeta svih vremena, legendarni asovi šabačke Metaloplastike i reprezentacije Jugoslavije Veselin Vujović i Jasmin Mrkonja.

Turnir počinje u petak, a završava u subotu. Organizator se pobrinuo i za druženja između utakmica i takmičarskih dana koji su prethodnih godina bili nezaboravni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.