KRALJICA SPORTOVA Maid Redžić oduševljen

Trener Blanke Vlašić radit će s mladim zeničkim skakačem uvis

Prekinuo saradnju s Elvirom Krehmićem

Fena

Redžić: Spreman za nove izazove

Foto: Fena


Poznati hrvatski trener Bojan Marinović u narednom će periodu brinuti o karijeri najboljeg bh. skakača uvis, Zeničanina Maida Redžića, potvrdio je mladi atletičar.

Redžić je 1. maja napunio 20 godina i traži, kako ističe, novi izazov za svoju karijeru.

- Odluku da ću, iz privatnih razloga, prekinuti saradnju s dosadašnjim trenerom Elvirom Krehmićem donio sam sedam dana prije mitinga u Zenici, na kojem sam pobijedio te s visinom novog ličnog rekorda - 2,20 metara, ispunio normu za Evropsko prvenstvo u atletici za mlađe seniore (U-23) u švedskom Gavleu. 

Upravo zbog EP-a, koje se održava od 11. do 14. jula i u kojem će mi cilj biti ulazak u finale, s Marinovićem ću tek početi raditi polovinom jula. Rekao mi je da nema smisla sada mijenjati bilo šta u trenažnom procesu, jer će promjene biti većeg obima - ističe Redžić.

Dodaje kako mu je drago što će imati priliku raditi s trenerom Blanke Vlašić.

- Ovog ćemo se vikenda naći u Sarajevu, kada ćemo definitivno dogovoriti način saradnje. Za sada znam da ću specifične treninge raditi s Marinovićem u Splitu, a kada se vratim u Zenicu, po njegovom ću programu trenirati s poznatim atletskim i kondicionim trenerom Munirom Selimovićem - najavljuje Redžić.

Redžić je 17. februara ove godine u Istanbulu vlastiti lični rekord u dvorani podigao na 2,16 metara, a sada je na otvorenom već dosegao visinu od 2,20 metara. Prošle je godine, s preskočenih 2,12 metara, zauzeo 12. mjesto u finalu Svjetskog prvenstva do 20 godina u finskom Tampereu, ali je u kvalifikacijama preskočio 2,15 metara.

NA VRH

Podijeli članak na