SKANDALOZNO Žestoke kritike na račun selektora

Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Šuman se ponaša kao da je reprezentacija njegova privatna prćija

"Zmajevi" ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo

Srna

Umičević: Tražit će odgovornost selektora Šumana

Foto: Facebook


Predsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević čestitao je danas igračima i stručnom štabu rukometne reprezentacije BiH te članovima Upravnog odbora saveza na prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i upozorio da selektor Bilal Šuman zloupotrebljava poziciju i od velikog uspjeha pravi ličnu promociju.

Umičević je istakao da posebnu zahvalnost za uspjeh zaslužuju članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Asim Šahman i Vojislav Rađa, koji su bili zaduženi za reprezentaciju.

- Oni su uložili veći napor čak i od rukometaša na terenu. Upravni odbor je zaslužan što je BiH uopće mogla igrati kvalifikacije - istakao je Umičević.

Prema njegovim riječima, selektor Šuman, koji nema ni ugovor s reprezentacijom, organizira doček u svojoj režiji i poručuje da mu ne treba niko iz Upravnog odbora. 

- To je neprihvatljivo, jer on ugovara prijem u Vladi Kantona Sarajevo, koja od početka kvalifikacija nije dala ni fening za reprezentaciju, već samo obećanja. To je zloupotreba reprezentacije i tražit ću njegovu odgovornost za takvo ponašanje. Šuman ne dozvoljava da imamo ekonomistu, sportskog direktora i tim koji bi brinuo o reprezentaciji, već nam samo pravi probleme, ponaša se kao da je on menadžer i kao da je to njegova privatna prćija, što je neprihvatljivo i za svaku osudu i tražit ću njegovu odgovornost - poručio je Umičević.

On je podsjetio da je Upravni odbor naslijedio rasulo, da Rukometni savez BiH nije imamo poreznog broja i pečata, a da je dug iznosio nekoliko miliona KM. 

- Rukometni savez je registriran 2017. godine, a upisan je 2019. godine u registar Ministarstva civilnih poslova. Vezanih ruku, ali uz veliki trud i zalaganje, uspješno smo završili Premijer ligu i Kup BiH, omladinske lige i plasirali se na Evropsko prvenstvo.

Prave borbe nas tek očekuju i na sportskom planu i na planu reorganizacije Rukometnog saveza BiH - naveo je Umičević.

Rukometna reprezentacija BiH pobjedom na gostovanju Češkoj se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo.  

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na