LEGENDE

Svetlana Kitić za "Avaz": Ne pristaje mi uloga penzionera

Kitić: Otvorila rukometni turnir u Tuzli. J. Jeremić

Piše: J. JEREMIĆ

24.6.2019

Turnir "Rukomet na zrnu soli", koji je održan na pomoćnom stadionu Tušanj, izazvao je veliku pažnju ljubitelja ovog sporta. 

U Tuzlu su stigle rukometašice i rukometaši iz čak sedam zemalja, no poseban osjećaj ipak je bio kada se među njima pojavila Svetlana Ceca Kitić!

Pravo lice

Emocije se nisu mogle sakriti, pa je popularna Ceca bila oduševljena što se u njenom gradu i mjestu odrastanja organizira turnir veteranki i veterana. Direktno sa puta, Kitić je došla na Tušanj kako bi zvanično otvorila rukometno druženje.

- Žao mi je što nisam prethodne dvije godine mogla da dođem, ali sada sam došla. Obećala sam mom Elmiru (Elmir Grabčanović op.a.), to je čovjek koji me zadužio i kad me on pozvao nisam mogla da odbijem. Prekinula sam ljetovanje i krenula iz Novog Vinodolskog. Bukvalno sam iz kola došla ovdje - poručila je Kitić.


Ceca je bila u centru pažnje na Tušnju. Avaz

Posebno joj je drago što je, kako kaže, Tuzla ponovo pokazala svoje pravo lice. A koliko god je Tuzla ponosna što je ovdje rođena najbolja rukometašica svijeta svih vremena, toliko je i Kitić (60) ponosna što je rođena u ovom predivnom gradu!

- Drago mi je da je Tuzla domaćin, da su svi sretni i dobrodošli, da je moja Tuzla je pokazala da je grad ljubavi i otvorenog srca - kaže Ceca.

Gotovo da ne postoji učesnik turnira koji se nije htio fotografirati sa kraljicom rukometa. Ceca je uz osmijeh svima izlazila ususret.

Osvojile turnir

Među fanovima bilo je mnogo onih kojima je plavokosa Tuzlanka bila veliki uzor, ali i onih protiv kojih je na parketima vodila rukometne bitke. Na kraju, i sama je u dresu matičnog Jedinstva istrčala na plastičnu podlogu Tušnja i pokazala djelić rukometnog umijeća. Popularne "Labudice" na kraju su i osvojile turnir.

Kitić je u posljednje vrijeme van rukometnih dešavanja. Žena koja se u 46. godini oprostila od aktivnog igranja bila je u našoj zemlji sportska direktorica Ženske rukometne reprezentacije BiH i Jedinstva, no, kako kaže, trenutno odmara.

- Posljednje dvije godine nisam bila u rukometu. Radnički, nažalost, ne postoji više, a malo sam se povukla i zbog nekih mojih određenih zdravstvenih problema. Trenutno sam kao penzioner dvije godine, odmaram, ali ćemo da vidimo. Ipak, kad pogledam sve ovo, nije nemoguće da naredne godine u nekom klubu nađem neko mjesto. Ne stoji mi uloga penzionera - zaključuje Kitić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.